Incendiu de proporţii la Gherteniş. Opt hectare de grâu au fost mistuite de flăcări

 

Pompierii militari cărășeni, ajutaţi de pompierii civili şi de localnici, au intervenit, astăzi, în Gherteniș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un lan de grâu.

 

Opt hectare de grâu au ars în incendiul care a cuprins un lan aflat pe raza localităţii Gherteniş. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Reșița cu o autospecială de stingere şi, cu sprijinul cetățenilor localității şi al pompierilor civili ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Berzovia, au reuşit să salveze din calea flăcărilor alte aproximativ patru hectare de cereale.

 

Cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind utilizarea focului deschis în spații deschise. „Având în vedere că în perioadele caniculare crește riscul de incendiu din cauza uscăciunii și a temperaturilor ridicate, facem apel la cetățeni să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt și să nu arunce la întâmplare resturile de chibrituri și țigări aprinse”, transmit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”.

 

 

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

Sursă foto: ISU „Semenic”

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available