Încep simulările la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Aproape 4.000 de elevi vor susține examenele în Caraș-Severin

Simularea examenelor naționale se va desfășura cu prezența fizică a elevilor în sălile de clase, în condiții stricte, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță impuse de pandemia de COVID-19.

Primii care vor trece prin focul evaluării vor fi elevii din clasele a XII-a și a XIII-a. Aceștia vor începe simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat astăzi, 22 martie, după următorul calendar:

  • 22 martie – Limba și literatura română;
  • 23 martie – Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie;
  • 24 martie – Proba la alegere a profilului/specializării;
  • 25 martie – Limba și literatura maternă.

În Caraș-Severin, probele vor fi susținute în cele 28 de licee și colegii existente în județ, la examen fiind așteptați 2.181 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a. Aceștia vor avea la dispoziție trei ore pentru elaborarea lucrării scrise.

O săptămână mai târziu, pe 29 martie, va începe simularea Evaluării Naționale, unde își vor putea testa competențele 1.706 de elevi de clasa a VIII-a. În cazul lor, timpul alocat elaborării lucrărilor este de două ore. Probele se vor desfășura conform calendarului stabilit de Ministerul Educației:

  • 29 martie – Limba și literatura română;
  • 30 martie – Matematică;
  • 31 martie – Limba și literatura maternă.

„La simulările naționale, elevii vor fi primiți și așezați în bănci cu respectarea prevederilor sanitare în vigoare stabilite prin Ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților instituțiilor de învăţământ în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, transmit reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin.

Potrivit reglementărilor în vigoare, rezultatele obținute la simulările naționale nu pot fi contestate, nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. „Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ, care va fi transmis la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care va cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere”, precizează reprezentanții ISJ.

Sursă foto: digi24.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite