Începe competiția pentru parlamentare în Caraș-Severin. Dacă PSD încă mai caută, PNL s-a decis: are lista pentru Senat și Camera Deputaților!

Biroul Permanent Județean al PNL Caraș-Severin a ales astăzi, prin vot, politicienii pe care îi vor arunca în lupta electorală pentru alegerile generale.

Lista de la Senat este deschisă de președintele Filialei județene PNL și actualul ministru de Interne, Marcel Vela. La Camera Deputaților lipsește, așa cum a și anunțat de ceva vreme, deputatul Valeria Schelean, care a ales să nu-și mai depună candidatura pentru încă un mandat. Așa că dr. Jaro Marsalic este cel care va deschide lista pentru Camera Deputaților, secondat de Dumitru Rujan, consilier județean în ultimii patru ani, și de către candidatul la Primăria Moldova Nouă, Ion Chisăliță.

Ținând cont de scorul politic obținut de PNL Caraș-Severin la alegerile locale, trei candidați ocupă locuri sută la sută eligibile: Marcel Vela, Jaro Marsalic și Dumitru Rujan. Municipiul Caransebeș va avea astfel doi liberali în Parlament, Rujan fiind elementul surpriză după decizia luată azi în Biroul Permanent Județean al PNL. Municipiul Reșița va fi reprezentat în legislativ de către dr. Marsalic, chirurg cu experiență care sperăm că va da în continuare o mână de ajutor colegilor săi de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Eligibil este și locul 3 pe lista de la Cameră, ocupat de Ion Chisăliță din Moldova Nouă, însă în acest caz este nevoie ca PNL să obțină în Caraș-Severin un rezultat spre 50%, doar așa putând prinde la redistribuire un al treilea mandat la Camera Deputaților.

De altfel, ținta declarată a liberalilor pentru aceste alegeri generale este de a obține trei mandate întregi de parlamentari, unul de senator și două de deputați, iar la redistribuire un al treilea posibil deputat.

„Sâmbătă, 10 octombrie, Biroul Politic Județean a stabilit candidații PNL Caras-Severin pentru alegerile parlamentare. În unanimitate a fost desemnat Ion Marcel Vela – președintele Filialei – pentru a candida pe prima poziție pe Lista de Senat… Candidații votați în Biroul Județean au fost validați conform Statutului PNL în ședința Comitetului Director Județean al Filialei PNL Caraș-Severin, din care fac parte toți președinții organizațiilor locale, care a avut loc tot astăzi în stațiunea Băile Herculane,
Completarea listelor pentru Camera Deputaților și Senat, inclusiv supleanții din partea PNL, se va face mâine de către Echipa de management a campaniei electorale a Filialei PNL Caraș-Severin”, transmite PNL Caraș-Severin.

Dacă alegerile pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă se vor relua, iar acestea vor fi câștigate de Ion Chisăliță, este de așteptat ca acesta să opteze pentru funcția de primar. Situație în care va deveni eligibil și locul 4 de pe lista de la Camera Deputaților. Alegerile generale ar urma să aibă loc în data de 6 decembrie 2020.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite