Începe distribuirea cardurilor sociale și în Caraș-Severin

   

Poşta Română a început distribuirea cardurilor pe care vor fi virate ajutoarele financiare acordate prin programul „Sprijin pentru România”. În Caraș-Severin, primele astfel de instrumente de plată vor ajunge la beneficiari în cursul acestei săptămâni, dar banii nu vor intra pe carduri mai devreme de 20 iunie 2022.

 

Angajaţii operatorului naţional de servicii poştale au distribuit în 11 iunie, populaţiei cu venituri reduse, un prim lot de peste 35.000 de carduri electronice în judeţele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt și Galați. Următorul lot de aproape 300.000 de carduri va fi livrat de angajații poștali săptămâna aceasta, la nivelul întregii țări, transmit reprezentanții Poștei Române.

 

„Distribuirea va fi realizată de către Poşta Română la domiciliile beneficiarilor, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenților autorizați, întreaga perioadă de valabilitate a convenției fiind de 18 luni de la semnarea documentului.”, se menționează într-un comunicat al Poștei Române.

 

Voucherele sociale în valoare de 250 de lei, oferite prin programul „Sprijin pentru România”, vor fi acordate în patru tranșe, o dată la două luni, până la finalul anului. Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea și distribuirea și 3) încărcarea valorică a cardurilor. Astfel, încărcarea voucherelor se va face după ce se încheie procesul de distribuire, așa că ajutoarele aferente tranșei I ar urma să ajungă la beneficiari începând cu data de 20 iunie 2022.

 

Răspunsuri la cele mai importante întrebări pe tema acordării voucherelor sunt oferite de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene aici: https://bit.ly/3MJoKaZ.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite