Incident automobilistic în Parcul Siderurgistului din Reșița [FOTO]

Un Opel Astra a făcut azi una cu pământul două dintre containerele moderne instalate recent de Primăria Reșița în zona Parcului Siderurgistului.

La scurt timp după încheierea competiției automobilistice de azi, 5 iulie, din Valea Domanului, finalizată fără incidente, în partea cealaltă a orașului un șofer amator a ieșit cu mașina în decor. Decorul în cazul său fiind… containerele de gunoi care străjuiesc Parcul Siderurgistului din Govândari.

Omul, având undeva la 70 de ani, se pare că își parcase Opelul pe Aleea Cibinului, în fața uneia dintre modernele platforme subterane cu coșuri de gunoi, amenajate de municipalitate în toamna anului trecut. Când să-și scoată mașina din parcare, în loc să bage în marșarier și să iasă cu spatele, a plonjat cu ea în față, peste bordură, după cum ne-a povestit unul dintre martori. Opelul a intrat astfel în două dintre coșurile metalice, oprindu-se apoi în zidul de beton aflat între parcare și locurile de joacă în care se aflau o mulțime de copii. La fața locului a apărut cu câteva minute în urmă și un echipaj de la Poliția Rutieră.

Șoferul neglijent, dar norocos că nu a lovit cu mașina pe nimeni, va avea de suportat pagubele materiale produse. Primăria a investit în toamnă 550.000 lei pentru amenajarea a 10 platforme subterane cu câte patru containere metalice amplasate la suprafață, în fapt un sistem modern de colectare a deşeurilor implementat de municipalitate în premieră tocmai acolo, în zona Parcului Siderurgistului. Aflând despre incidentul din această după-amiază, Adelin Tuță, șeful Biroului Investiții din cadrul Primăriei Reșița, ne-a declarat: „Lucrarea este în garanție. Firma care a amenajat cele 10 platforme va fi contactată imediat de noi și va remedia stricăciunile produse. Iar apoi aceasta se va îndrepta împotriva șoferului neatent, pentru a-și recupera de la el costurile”. O mie, poate două mii de euro, după primele estimări, l-ar putea costa pe șofer neglijența duminicală. Cât privește permisul de conducere, asta e deja altă distracție!

UPDATE, ora 20.05

Ni se atrage atenția că este vorba despre un Opel Corsa, nu Opel Astra. Așadar, rectificăm acum. Și doi, există și o a doua variantă privind modul în care s-a petrecut accidentul: șoferul voia să parcheze mașina, dar în loc să apese pe frână, a nimerit pedala de accelerație.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite