Infrastructura şcolară din Reşiţa, la standarde europene. Încă o unitate de învăţământ din oraş a fost reabilitată [FOTO]

 

Modernizarea şi reabilitarea energetică a unităţilor de învăţământ din Reşiţa continuă. După Colegiul Naţional „Traian Lalescu” şi Liceul Teoretic „Traian Vuia”, au fost finalizate lucrările şi la Colegiul Naţional „Mircea Eliade”. Finanţarea acestora a fost asigurată din fonduri europene, valoarea investiţiei fiind de peste 2.000.000 de lei.

 

Primăria Reşiţa derulează, în această perioadă, un amplu program de modernizare a infrastructurii şcolare, ce prevede modernizarea şi reabilitarea tuturor unităţilor de învăţământ din oraş. Acestea sunt cuprinse în proiecte cu finanţare europeană aflate în diverse stadii de implementare. Unul dintre proiecte, Reabilitarea energetică a Colegiului Național „Mircea Eliade” – corpul A, a fost finalizat şi  lucrările au fost recepţionate.

 

„Valoarea totală a investiției este 2.024.421,88 lei și include reabilitarea termică a fațadelor, înlocuirea geamurilor și a tâmplăriei, montarea unui sistem de alarmare la incendii și modernizarea instalațiilor electrice si de iluminat pentru corpul A al acestei unități de învățământ, precum și instalarea panourilor fotovoltaice pentru reducerea consumului de curent electric”, informează Primăria Reşiţa. Municipalitatea are în vedere şi dotarea unităţii de învăţământ cu echipamente IT de ultimă generaţie.

 

Pe lista unităților de învățământ din Reșița aflate în proces de reabilitare se mai regăsesc: Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”, Colegiul Economic al Banatului Montan, Colegiul Tehnic, Liceul Baptist şi grădinițele cu program prelungit „Dumbrava Minunată” și „Floarea Soarelui” De asemenea, în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru alte două unităţi de învăţământ care vor intra în reabilitare: Şcoala Gimnazială „Mihai Peia” şi Şcoala Gimnazială Nr. 9. Aici vor fi efectuate lucrări de reabilitare, modernizare şi extindere. Totodată, proiectele prevăd şi dotarea cu mobilier şi echipamente necesare în procesul educaţional. La Școala Gimnazială „Mihai Peia”, valoarea totală a investiţiei este de peste 9.300.000 de lei, iar la Şcoala Gimnazială Nr. 9, este de aproape 12.000.000 de lei.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available