Îngeri pentru o zi. Pentru colegul lor, George

Gest impresionant făcut de elevii Liceului Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici, care au fost „îngeri pentru o zi” pentru un coleg diagnosticat cu tumoră pe creier.

Evenimentul „Crăciunul printre liceeni”, organizat marți, 17 decembrie 2019, în sala de sport a Liceului Teoretic „Eftimie Murgu” Bozovici, și-a propus colectarea de fonduri pentru George (16 ani), elev aflat în suferință într-un spital din Turcia.

Bolnav de diabet, George a ţinut boala sub control, dar în acest an, când juca fotbal, i s-a făcut rău şi a căzut. Supus unor investigaţii medicale, băiatul a fost diagnosticat cu tumoră pe creier. A fost operat la Bucureşti, iar acum urmează un tratament în Turcia, care este foarte costisitor (fiecare cură – 10.000 de euro). Familia, mama casnică şi tatăl muncitor, nu are posibilităţi, astfel că tradiționalul eveniment caritabil organizat la fiecare sărbătoare a Crăciunului la liceul din Bozovici a avut acum în prim-plan ajutorarea lui George.

Coordonați de Nicoleta Unici, psiholog la liceul din Bozovici, sprijinită de Florentina Vasilică, o femeie de afaceri din Arad, şi de Claudia Udrea Anton, de la Asociaţia Humanitas Pro Deo, elevi voluntari ai Liceului „Eftimie Murgu” au realizat decoraţiuni de Crăciun şi au organizat un târg de produse tradiţionale, cu ocazia căruia vizitatorii au fost chemaţi să doneze pentru sprijinirea lui George. Elevii au reuşit să strângă pe această cale suma de 7.000 de euro, bani care vor ajunge la George.

„Ne-am adunat şi am făcut foarte multe ornamente. Încercăm să adunăm ban cu ban. Acum patru ani m-am îmbolnăvit eu şi copiii au fost alături de mine. Acum, totul e pentru George. Anul trecut am avut cauze sociale, dar anul acesta totul se va duce la George, pentru că are nevoie de bani”, a declarat pentru adevarul.ro Nicoleta Unici.

Cei care doresc să îl ajute pe George o pot face în conturile deschise pe numele mamei sale, Maria Borozan – LEI: RO 37 RZBR 0000 060021374647; EURO: RO 37 RZBR 0000 060021374648.

Sursă foto: Facebook Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” Bozovici

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available