INTERCEPTĂRI. Senatorul Chisăliță, către directorul de la Regionala de Drumuri Timișoara: „Păi atuncea, duceți-l (pe Mirel Pascu) pe funcția asta mai… mare”

Deși susține că e nevinovat și că este cercetat degeaba în dosarul șpăgii din vămi pentru PSD, senatorul Ionuț Chisăliță se pare că ar fi dat ceva telefoane pentru ca Mirel Patriciu Pascu, colegul său de partid, să primească o anume funcție de director în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

Dar, pentru a înțelege exact situația, ar trebui să prezentăm cum a ajuns un primar să lucreze la Direcția Regională de Drumuri și Poduri. Ilegal, evident! Mirel Pascu a pierdut alegerile pentru Primăria Bocșa în detrimentul actualului primar, Eugen Cismăneanțu, care a căutat bine prin acte și l-a ajutat pe Pascu să primească de la Agenția Națională de Integritate o decizie de incompatibilitate și interdicția de a mai activa câțiva ani în sistemul public. În fapt, ANI a descoperit că Mirel Pascu, cât fusese primar al orașului Bocșa, și-a angajat atât sora, cât și soția, Anca Pascu, la Primăria Bocșa!

Pascu a contestat în instanță decizia ANI, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv că ANI are dreptate. Cum se pare că nu știa să facă nimic, chiar dacă avea interdicție de a se angaja la stat, cu ajutorul partidului s-a angajat profesor colaborator la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și consilier juridic la DRDP Timișoara. Ambele i-au adus câte un dosar penal. La UEMR apare în rechizitoriul DGA că ar fi vândut examene, dar a reușit să evite o condamnare, iar la DRDP Timișoara a reușit să-l tragă și pe senatorul Ionuț Chisăliță în acest dosar.

Cum avea interdicție de a se angaja la stat, cei de la DRDP nu l-au pus chiar șef, ci un simplu consilier, probabil ca să nu fie prea vizibilă situația. Întrebat cum este posibil, prefectul de atunci, Nicolae Miu Ciobanu, a motivat că ICCJ încă nu redactase motivarea condamnării lui Pascu și că, aproape sigur, după ce sentința va ajunge la DRDP, acesta va fi destituit. Dar nu a fost așa. Ba, mai mult, odată ajuns PSD la guvernare, Pascu nu s-a mai mulțumit să fie un simplu consilier, ci se vroia șef.

CITEȘTE ȘI: Deși se consideră nevinovat, senatorul PSD Ionuț Chisăliță a anunțat azi: „Am fost făcut inculpat în acest dosar”. În dosarul „Șpăgi pentru partid”!

PSD Caraș-Severin se rupe și Ion Mocioalcă părăsește partidul, Luminița Jivan devine președinta Organizației Județene PSD, așa că Mirel Pascu ajunge pe cai mari. Și, deși se negociase pentru el, spun procurorii DNA, postul de director al Direcției Juridice (post pentru care avea studii de specialitate), simte că vine șpagă serioasă de la controlorii de trafic din punctele vamale și cere partidului alt post de conducere: director al Departamentului Venituri, pentru a avea toți controlorii la îndemână. Ciudat că, deși el era ilegal pe acel post și condamnat în urma deciziei ANI, tot el le spune colegilor de partid că numirea lui Mircea Lucaciu (susținut și dorit de PSD Arad) ar dăuna imaginii instituției! „Pascu Mirel a mai arătat că ocuparea acelei funcții de către Lucaciu Mircea va afecta negativ imaginea instituției, arătând că acesta nu are experiență profesională sau politică pentru a deține o asemenea funcție și că nu se implică în activitatea de partid pentru a merita să fie susținut politic”, rețin procurorii DNA în referatele de la dosar.

Pe 27 august 2019, premierul de atunci, Viorica Dăncilă, a făcut o vizită în Caraș-Severin și a tranșat în discuțiile cu șefii DRDP Timișoara situația lui Pascu, care urma să primească ce voia, adică șefia Departamentului Venituri, și nu ce i se oferise, adică șefia Direcției Juridice. Câteva zile mai târziu, pe 30 august, probabil iritat că nu se pune în aplicare decizia premierului, senatorul PSD de Caraș-Severin, Ionuț Chisăliță, îl sună pe directorul DRDP Timișoara, Cristian Ispravnic, pentru a urgenta numirea lui Pascu.

„Din discuțiile purtate reiese că senatorul Chisăliță Ioan Narcis nu a înțeles exact pentru care dintre cele două funcții trebuie să își exercite influența, astfel încât i-a solicitat lui Ispravnic Cristian ca lui Pascu Mirel să i se ofere funcția percepută de el ca fiind cea mai importantă, prin sonoritatea ei, cea de șef al Departamentului Juridic: «Păi atuncea duceți-l, pe funcția asta mai… mare. Îi… Juridic, sau ce îi»”, mai scriu procurorii anticorupție.

Sursă foto: pressalert.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite