La Spitalul Județean de Urgență Reșița vor putea fi realizate, în scurt timp, intervenții chirugicale ortopedice complexe. Primăria Reșița a demarat procedurile pentru achiziționarea a două dintre cele patru echipamente care sunt necesare în Blocul Operator Ortopedie.
Aparat Röentgen Sire Mobil, turn de artroscopie, lampă scialitică cu două brațe și masă de operații ortopedice cu accesorii pentru artroscopie și osteosinteze sunt echipamentele și aparatele de care noua echipă de medici de pe Secția de Ortopedie și Traumatologie are nevoie pentru a putea opera, și la Reșița, ligamente încrucișate sau leziuni de menisc.
Pentru achiziționarea acestor aparate a fost încheiat un protocol de colaborare între Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin, care vor asigura în mod egal finanțarea. „Este o investiție de 400.000 de euro. Noi, Primăria Reșița, suntem în procedură de achiziție pentru două din aparatele solicitate. Achiziționarea acestor echipamente va permite realizarea de operații de menisc, de ligamente încrucișate, de protejare de șold. Sunt operații care până acum nu s-au realizat la Reșița, în principiu din lipsa acestor echipamente, s-au realizat la Timișoara. Cred că este mult mai eficient să meargă un pacient aici, să își facă ligamentele sau meniscul și să meargă acasă decât să îl ducem cu mașina la spital la Timișoara. Trebuie să facem un upgrade în serviciile Spitalului Județean, suntem alături de ei și cred că în condițiile în care se vor face și operații cu o complexitate mai mare, care sunt mai bine plătite de Casa de Asigurări de Sănătate, evident și veniturile vor fi altele pentru spital”, a declarat primarul Ioan Popa.
Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență, Cosmin Librimir, spune că unitatea ar trebui să aibă și un compartiment pentru urgențe complexe – politraume. „Având în vedere că Semenicul e aproape, Muntele Mic e aproape, vreau să încercăm să deschidem un compartiment de politraumă la Reșița. Avem nevoie de resursă umană în acest sens, suntem în discuții cu cei patru chirurgi ortopezi și dacă facem operații complexe și nu mai pleacă pacienții cu elicopterul de la noi la Timișoara, situația va evolua spre bine”, a explicat medicul Cosmin Librimir.