INTERVIU-EVENIMENT. Romeo Dunca: „Părinții m-au învățat că trebuie să respect munca și să nu iau nimic din ceea ce nu-i al meu” [VIDEO]

Primul interviu video realizat în Redacția RESITA.RO îl are ca invitat pe omul în care tot mai mulți cărășeni își pun speranțele că va aduce marea schimbare în județ: Romeo Dunca. Un interviu-eveniment.

Candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Romeo Dunca, a acceptat provocarea lansată de resita.ro, iar rezultatul a fost exact cel anticipat de noi: alegătorii din Caraș-Severin au ocazia să cunoască un politician nonconformist, dispus să spună lucrurilor pe nume. Dar și un om care și-a călăuzit întotdeauna pașii în spiritul lecțiilor de viață primite de la părinții și bunicii săi: „Părinții mei m-au învățat că trebuie să respect munca și să nu iau nimic din ceea ce nu-i al meu, chiar dacă nu mă vede nimeni”.

Privilegii refuzate în semn de revoltă

Provenind dintr-o familie prigonită de regimul comunist, „cred că sunt zeci de ani de temniță pe care i-au contabilizat cei din familie”, Romeo Dunca s-a ridicat prima dată împotriva unui sistem ce părea de nezdruncinat în urmă cu mai bine de 30 de ani. A fost chiar unul dintre participanții la Revoluția din 1989 încă din data de 17 decembrie. Este, totodată, membru fondator al Frontului Democrat Român, înființat la Timișoara, sub conducerea lui Lorin Fortuna, cu mult înaintea constituirii la București a Frontului Salvării Naționale.

Romeo Dunca a refuzat, însă, drepturile oferite ulterior revoluționarilor, scutire de impozite, terenuri gratuite etc.: „Le-am refuzat în semn de revoltă. În 1991 sau 1990, în momentul în care am primit diploma de revoluționar semnată de Ion Iliescu, am zis, domnule, păi cum? Cum să fiu eu revoluționar, când de fapt eu știu ce s-a întâmplat? Știu cum o parte din liderii Revoluției au fost luați în Frontul Salvării Naționale pentru a da credibilitate celor care de fapt manipulaseră și confiscaseră Revoluția”.

„Nu cred că pot fi numit om de afaceri!”

Om de afaceri de succes, cu investiții de marcă în transporturi și turism, Romeo Dunca surprinde când este provocat să comenteze această etichetă. „Nu cred că pot fi numit om de afaceri! Eu nu fac afaceri, eu am muncit și, în tot ce am făcut, foarte puține lucruri le-am făcut calculând cât o să bag și cât o să scot. Deci nu le-am făcut din motivație economică. Eu am fost omul care întotdeauna a încercat să facă un lucru cu dorința de a-l face bine. Dar un lucru bine făcut este și recompensat. Întotdeauna mi-am urmărit visul, nu am stat să țin cont prea mult de ce îmi spun cei care nu aveau curajul meu. Și curajul acesta de a visa departe trebuie să fie susținut de cei pe care îi ai lângă tine. De multe ori, cei care au fost lângă mine s-au speriat de ceea ce voiam să fac și s-au retras. După aceea, m-am înconjurat de oameni care au făcut performanță, i-am apreciat și nu mi-am bătut joc de ei. Dar m-am și luptat cu și pentru ei. Pe de o parte, mă luptam să nu fugă de stresul pe care îl au datorită modului meu de a gândi, iar pe de altă parte, tot ce încasam împingeam la baza piramidei”, mărturisește Romeo Dunca.

Administrație publică, nu politică!

Acesta explică, în interviul de mai jos, ce l-a determinat să accepte oferta PNL de a intra acum în politică, dar ne contrazice când punem așa problema. „Eu nu aș spune că am intrat în politică, am intrat în administrație, ripostează Dunca. Vreau să fac bine de la Consiliul Județean în jos. Nici nu mă interesează politica la nivel național, pentru că nu pot să o schimb ”. Romeo Dunca nu se ferește nici să spună că unul din principalele sale obiective, în cazul câștigării alegerilor pentru Consiliul Județean Caraș-Severin, este eliminarea corupției și incompetenței din administrația publică județeană. „Cea mai mare problemă aici este furtul! Ca să se poate fura, trebuie să ai oameni slabi”. La cine se referă Dunca și ce dovezi are – toate acestea, și multe altele, le aflați urmărind interviul realizat în Redacția RESITA.RO.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite