S-a încheiat vacanţa şi pentru handbalistele Universităţii Reşiţa. Antrenorul Cristian Busuioc: „Deocamdată nu ştim când va începe noul sezon”

După o lungă perioadă de pauză, au revenit în pregătiri şi handbalistele Universităţii Reşiţa. Profesorul Cristian Busuioc a sunat adunarea în data de 3 august, la stadionul de atletism din cartierul Govândari, acolo unde gruparea studenţească începe în mod obişnuit pregătirea de vară.

Alături de senioarele de la CS Universitatea s-au aflat şi junioarele mari de la Liceul Traian Vuia, sportive pregătite de profesoara Eva Todoruţ. Mai multe fete de perspectivă din această grupă au jucat deja pentru Universitatea, iar colaborarea va continua, spun cei doi antrenori. Anul acesta, reunirea handbalistelor reşiţene a avut loc mai târziu, din cauza pandemiei, care a făcut imposibilă stabilirea unui calendar competiţional. Nici acum nu e clar când şi în ce condiţii va începe campionatul Diviziei A feminine.


„După o pauză cam lungă, cu pregătire la domiciliu, ne-am reunit la primul antrenament înaintea noului sezon competiţional. Momentan nu avem nimic clar, nu ştim în ce perioadă va începe campionatul şi nici câte echipe vor participa la viitorul sezon al Diviziei A feminine. Ţinând cont de actualele reglementări, am preferat să începem în aer liber şi, cât timp nu vom avea un calendar competiţional ca să ne stabilim un program de pregătire, preferăm să stăm afară, să ne reacomodăm la efort şi să ajungem la o pregătire fizică generală bună, ca să trecem mai apoi în sală pentru pregătirea specifică dinaintea noului sezon. Sunt la antrenament 10 sportive de la echipa de senioare şi 10 de la grupa de junioare. Avem un antrenament comun, continuăm şi în acest an colaborarea cu Liceul Teoretic Traian Vuia din Reşiţa. Mai avem câteva senioare învoite, pentru că nu am putut fixa o dată clară de start. De obicei, în această perioadă efectuam un cantonament pe Litoral, dar în situaţia dată nu putem vorbi despre aşa ceva.

Nu ştim când începem competiţia, aşa că nu putem stabili un program de pregătire cu date concrete. Noutăţi nu avem deocamdată, sunt însă două junioare de la Marta Baia Mare care au terminat liceul şi au dat examen la facultatea noastră, la secţia de Educaţie Fizică şi Sport. Încă nu avem contractele făcute, dar, mai mult ca sigur, ele vor fi componente ale grupării CS Universitatea Reşiţa. Ne dorim să atragem alături de noi cât mai multe jucătoare tinere din regiune, şi chiar din restul ţării, pentru a face performanţă”, a declarat Cristian Busuioc, antrenorul echipei feminine de handbal Universitatea Reşiţa.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite