„Promovarea se joacă, dar noi avem un plus”

Campioana Caraş-Severinului, Progresul Ezeriş, şi fruntaşa din Arad, Victoria Zăbrani, au dat în weekend startul luptei pentru promovare în Liga a III-a la fotbal, în prima minigrupă a Regiunii 4 Vest.

Disputat la Hunedoara, meciul a consemnat o uşoară superioritate a Progresului Ezeriş, care a controlat în general ostilităţile, fără a fi însă foarte periculoasă în careul advers. Prima modificare a tabelei a avut loc abia în minutul 59, când fundaşul cărăşean Milan Cheda a perforat poarta arădeană după o lovitură de colţ executată de pe dreapta. Din păcate, avantajul meritat al Progresului s-a menţinut doar un sfert de oră. În minutul 74, Zăbraniul a restabilit egalitatea dintr-un penalty transformat de Eduard Zele. 1-1 a fost şi scorul consemnat pe tabelă după 90 de minute, astfel că fiecare echipă şi-a trecut în cont câte un punct.

Conform regulamentului, s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, care nu vor conta însă decât ca ultim criteriu de departajare, în cazul unei egalităţi perfecte la finalul turneului. La loteria penaltiurilor, cărăşenii au greşit mai puţin şi s-au impus cu 2-1, golurile Progresului fiind marcate aici de Zamfir şi Drăgoi.

La final, antrenorul Adrian Enăşescu şi-a felicitat jucătorii şi şi-a exprimat regretul că inimoşii suporteri ai Ezerişului n-au putut fi în tribune. „Un rezultat muncit, felicit băieții pentru atitudine. Era mai corect, sau mai bine zis trebuia, să-i batem în cele 90 de minute. Promovarea nu e sigură, se mai joacă, e doar începutul, cred că toate cele trei echipe mai au încă șanse, chiar dacă noi avem un plus la capitolul moral. Aveam nevoie de suporteri, cred că ne-ar fi ajutat, ne-ar fi purtat mai ușor către victorie”, a declarat Adi Enășescu.

„Eu zic că am ţinut bine de minge, am pasat mult, iar ei au avut doar şansele de la loviturile libere. Era mai bine să câştigăm în timpul regulamentar, dar şi aceste lovituri de departajare ne avantajează. Vom mai juca împotriva Gorjului şi cred că avem o şansă foarte mare de a promova în Liga a III-a”, a spus Alexandru Rusnac, căpitanul Progresului.

Superioritatea campioanei cărăşene a fost recunoscută în final şi de Dorel Mutică, antrenorul formaţiei Victoria Zăbrani. „După aspectul jocului, scorul de egalitate ne avantajează puțin. Adversarii au făcut un joc mai bun, au avut o atitudine peste cea a noastră, iar noi am egalat norocos după o fază clară de penalty. Timp de 70 de minute, echipa din Ezeriș a controlat jocul, merita să câștige, au avut mai multe ocazii. Nu mă tem de nimeni, doar de Dumnezeu, dar va fi mai greu pentru noi cu Turceniul, pentru că jucăm miercuri și nu prea avem timp să ne refacem din punct de vedere fizic. În schimb, Ezerișul are timp să-și revină până duminică, suntem dezavantajați un pic de program, dar totuși sper să arătăm mai bine cu Turceniul și să câștigăm. Nu caut scuze, dar este totuși Liga IV-a, un nivel la care majoritatea jucătorilor lucrează, a mai fost și perioada de pandemie… Una peste alta, suntem dați peste cap, nu avem prospețime și tonus. Nu au nici cei de la Liga a 2-a, s-a văzut și la UTA, darmite noi. Nu îi cunosc nici pe cei de la Turceni, păcat că nu am putut să ne cunoaștem adversarii. Altceva era să-i fi văzut la vreun meci, dar sper să facem un rezultat mai bun decât acesta”, a declarat Dorel Mutică după confruntarea cu Ezerişul.

Următorul meci din această minigrupă va avea loc pe 5 august, când intră în competiţie şi campioana Gorjului, Ştiinţa Turceni. Gorjenii vor debuta contra Victoriei Zăbrani. Barajul de la Hunedoara se va încheia în data de 9 august, cu meciul dintre Progresul Ezeriş şi Ştiinţa Turceni. La final, prima clasată va promova direct în Liga a III-a.

Sursă foto: Miruna Mihancea

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite