Într-un liceu din Caraș-Severin, tentative de fraudare a Bacului la toate cele trei probe!

La ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, proba la alegere a profilului și specializării, astăzi, 25 iunie, rata de participare a fost mai mică decât la primele două probe. 

Dintre cei 1898 de candidați înscriși pentru susținerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie – 1051, Chimie – 24, Fizică – 50, Economie – 3, Filosofie – 7, Geografie – 387, Informatică – 120, Logică şi argumentare – 168, Sociologie – 52 şi Psihologie – 36), s-au prezentat 1762 de candidaţi. Rata de participare a fost, așadar, de 92,83%, mai precizează prof. Ion Chiosa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Au absentat 136 de candidați, iar un altul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Acest caz a fost înregistrat la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, singurul centru de examinare dintre cele 16 existente la nivelul județului care a avut câte un candidat eliminat pentru tentativă de fraudă la toate cele trei probe ale Bacului din această sesiune!

CITEȘTE ȘI: BAC 2020. La fel ca la prima probă, și azi, 3 candidați eliminați pentru tentativă de fraudă

„Examenul de Bacalaureat din acest an s-a desfășurat în condiții speciale, cu cel mult 10 elevi într-o sală de examen, dar și cu prezența unui cadru medical care a monitorizat temperatura candidaților la intrarea în școală. Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depășească valoarea maximă de 37.3̊ C”, subliniază Ion Chiosa.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00, și pe data de 1 iulie, de la 8.00 la 12.00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie, dar cu anonimizarea numelor.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite