Inundații în Reșița? Primarul Popa: „Când nu sunt probleme, nimeni nu știe de ce nu sunt probleme”

Căderile masive de precipitații din aceste zile nu au avut ca efect, așa cum se întâmpla în trecut, inundarea străzilor de la un capăt la altul al Reșiței. Am aflat de ce tocmai de la primarul Ioan Popa, ieșit azi pe teren la o intervenție… preventivă a municipalității împreună cu pompierii de la ISU Semenic, undeva în cartierul Câlnic.

Strada Bistra din cartierul Câlnic a fost azi „blindată” cu sute de saci cu nisip, pe o porțiune care mărginește apele învolburate ale Bârzavei.

„Aici este o zonă mai joasă, unde am decis, împreună cu colegii noștri de la ISU și cu secția noastră de întreținere a patrimoniului, să venim cu câteva camioane de nisip și să înălțăm digul existent cu 1-1,20 metri. Sunt aici o sută și ceva de oameni care își fac treaba foarte bine. De ce facem asta? Barajul Trei Ape deversează, Gozna deversează, Breazova deversează. Singurul lac care nu deversează în acest moment este Secu, pentru că Apele Române au dat drumul la golirea de fund. Ceea ce vedeți acum pe Bârzava este golirea de fund de la Secu, apa iese cu un debit de circa 7 mc/s, dar există riscul, dacă vor continua ploile astăzi și la noapte, ca golirea de fund de la Secu să nu facă față și, astfel, să ne vină din amonte o cantitate mai mare de apă. La ora asta, intrarea în Secu este de 14 mc/s, deci intră cam dublu față de cât ar putea să preia Lacul Secu, și tocmai de aceea am considerat că este bine să securizăm cât putem partea de Câlnic”, a explicat primarul Ioan Popa.

Întrebat în ce zone din oraș ne putem aștepta la apariția de inundații, actualul edil-șef al Reșiței și-a adus aminte ce se întâmpla cu exact 4 ani în urmă, chiar în ziua alegerilor locale, atunci când au ajuns sub ape Centrul Civic, pasajul rutier TMK, Aleea Zadei și zone din Muncitoresc. „Astăzi, nu mai avem astfel de probleme niciunde în oraș. Am avut câteva săptămâni în care a plouat destul de agresiv, pe perioade scurte de timp și, după cum ați putut observa, absolut niciunde nu au fost probleme de genul ăsta. Pentru că am făcut foraje orizontale, am curățat canalizările pluviale împreună cu colegii noștri de la Întreținerea patrimoniului, cu Dani Călin și toată echipa lui, am curățat bazinele de decantare din amonte, din Driglovăț, din Moroasa. Cam toate bazinele sunt curățate. În consecință, la ora asta nu sunt probleme. Evident, însă, că atunci când nu sunt probleme, nimeni nu știe de ce nu sunt probleme. Oamenii știu de obicei când sunt probleme… că sunt probleme. Mă bucur că, în ciuda căderilor masive de apă din ultimele zile, orașul realmente nu a avut de suferit. Singura zonă de risc este aceasta de la Câlnic”, a mai declarat Ioan Popa.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite