UPDATE EXPLOZIV. Soarta Universității Eftimie Murgu Reșița a fost pecetluită! Administratorii UBB Cluj-Napoca au votat!

Consiliul de Administrație al Universității Babeș-Bolyai s-a pronunțat asupra ofertei primite de la UEMR, cu privire la o eventuală fuziune a celor două universități.

În ședința de ieri a Consiliului de Administrație al UBB Cluj-Napoca, aflăm din surse… transilvănene, a fost votată favorabil fuziunea prin absorbție cu Universitatea Eftimie Murgu din Reșița. Urmează ca luni, 22 iunie, Senatul UBB să aprobe și el hotărârea adoptată de Consiliul de Administrație.

Rectorul UEMR Andrade Bichescu își anunțase printr-un e-mail colegii, la începutul acestei luni, că fuziunea este iminentă. „Prin prezentul e-mail vreau să vă informez că în ultima perioadă s-au intensificat discuţiile pe problematica fuziunii cu Universitatea Babeş-Bolyai, fiind transmise şi o serie de documente solicitate de structurile administrative ale universităţii clujene. Preconizăm că până la sfârşitul acestei luni va fi redactat protocolul de fuziune”, se arăta în e-mailul transmis de rectorul Andrade Bichescu.

După aprobarea acestei fuziuni de către conducerile celor două universități, nu va mai rămâne decât ca procesul de fuziune prin absorbție să fie parafat printr-un contract semnat de cele două entități juridice. UEM Reșița va deveni apoi punct de lucru, respectiv filială fără personalitate juridică a UBB Cluj-Napoca.

Felicitări tuturor cadrelor didactice care au condus UEMR-ul în ultimii ani! Au reușit să pună pe butuci unitatea fanion a învățământului din Caraș-Severin! Sperăm ca măcar ei, călăii Universității Eftimie Murgu, să-și fi negociat niște posturi la fel de bine plătite în cadrul viitorului Punct de lucru din Reșița al Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

UPDATE, ora 14.15

Compromisurile fuziunii prin absorbție

Resita.ro a intrat în posesia documentului negociat de rectorii UEMR și UBB, privitor la condițiile în care se va face fuziunea. Andrade Bichescu are garantat postul de director al Centrului Universitar UBB Reșița!

„Condițiile ale fuziunii prin absorbția Universității „Eftimie Murgu” din Reșița
de către Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

1. În urma fuziunii se constituie Centrul Universitar al UBB din Reșița, cu statut de extensie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), urmând a funcționa în conformitate cu prevederile legale și reglementările interne ale UBB referitoare la extensiile universitare.

2. Centrul Universitar al UBB din Reșița va fi condus de un director de extensie, responsabil cu acest Centru Universitar. Rectorul Universității „Eftimie Murgu” în funcție la data fuziunii devine primul Director al Centrului Universitar. Directorul Centrului Universitar are statut de invitat permanent la lucrările Consiliului de Administrație al UBB și ale Senatului UBB.

3. Se constituie în cadrul Centrului Universitar al UBB din Reșița Consiliul extensiei universitare, format din responsabilii domeniilor de studii, ai DPPD și ai DID, propuși de Directorul Centrului Universitar UBB din Reșița, și aprobat de structurile competente din UBB, precum și din reprezentanți aleși ai studenților din extensie, în proporție de cel puțin 25% din numărul membrilor Consiliului. Decanul Facultății de Inginerie face parte de drept din Consiliul extensiei.

4. Structura pe facultăți și departamente a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița se preia în structura facultăților și departamentelor de profil ale UBB, cu excepția Facultății de Inginerie și Management care, rămânând în cadrul Centrului Universitar al UBB din Reșița, se preia ca facultate distinctă în structura Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca cu denumirea de Facultatea de Inginerie, și va funcționa coordonat cu celelalte facultăți/programe de inginerie deja existente în UBB (și care rămân în structurile existente). Școala doctorală (în inginerie) își păstrează existența și va funcționa în cadrul Facultății de Inginerie.

Decanilor, prodecanilor și directorilor de departamente din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, cu excepția celor din cadrul Facultății de Inginerie, aflați în funcție la data fuziunii, le încetează mandatul.

5. Întregul personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița se preia, din momentul fuziunii prin absorbție, în structura Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

6. Studenții înmatriculați la Universitatea „Eftimie Murgu” devin, de la data fuziunii, studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu păstrarea creditelor obținute anterior fuziunii.

7. Direcția Generală Administrativă a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița se preia integral în structura Direcției Generale Administrative a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, RECTORAT, Str. Mihail Kogălniceanu nr. 1, Cluj-Napoca, RO-400084. Tel.: 0264-40.53.00, Fax: 0264-59.19.06, www.ubbcluj.ro, compartimentele urmând să fie păstrate sau reorganizate în conformitate cu necesitățile funcționale reale, cu păstrarea resursei umane. Structurile aflate în organigrama Universității „Eftimie Murgu” din Reșița care nu au corespondent în structurile Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca vor fi reorganizate sau desființate, cu păstrarea resursei umane.

8. Întregul patrimoniu al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, cu activul și pasivul acestuia, se preia la momentul fuziunii prin absorbție, de către Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, aceasta urmând a parcurge procedurile legale pentru transcrierea pe numele său a drepturilor supuse acestei formalități, dobândite prin actul de fuziune.

9. La data fuziunii cauzele aflate pe rolul instanţelor de judecată în care Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița are calitatea de parte vor fi preluate de Universitatea Babeș-Bolyai din ClujNapoca.

10. Situațiile financiare ale Universității „Eftimie Murgu” din Reșița vor fi preluate de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca cu respectarea prevederilor contabile în vigoare și aplicabile la momentul fuziunii.

11. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va aduce, acolo unde se impune, modificările necesare reglementărilor sale interne, pentru a asigura, de la data fuziunii, reprezentarea Facultății de Inginerie, a Școlii doctorale în inginerie și, după caz, a Centrului Universitar Reșița în structurile funcționale ale Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

12. Începând cu data fuziunii, aprobată de autoritățile naționale, toate standardele
academice/administrative/etice precum și reglementările interne ale Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca se aplică integral și exclusiv în privința activităților desfășurate în cadrul Centrului Universitar al UBB din Reșița”.

Am mai aflat că, după ce luni, 22 iunie, Senatul UBB va aproba și el fuziunea, va urma ca și Consiliul de Administrație al UEMR să facă același lucru. Iar apoi Senatul UEMR își va da acordul final.

CITEȘTE ȘI: Primarul Ioan Popa, în fața iminentei fuziuni UBB-UEMR: „Sunt convins că viitorul ne va rezerva proiecte frumoase pe care să le dezvoltăm împreună!”

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available