Investiție EMZ de 18 milioane de euro în capitala Banatului Montan! „Reșițenii își vor putea găsi locuri de muncă bine plătite acasă și nu trebuie să mai emigreze în Europa de Vest”

 

Primăria Reșița a anunțat astăzi numele investitorului care va construi o fabrică în Parcul Indistrial Valea Țerovei: EMZ – Hanauer GmbH va ridica, din primăvară până în toamna anului viitor, o unitate de producție unde ar urma să lucreze până la 500 de angajați. În prima etapă se vor investi 4,5 milioane de euro, pentru ca în final investiția să ajungă la circa 18 milioane de euro.

 

Cine este EMZ – Hanauer GmbH? „Companie germană globală, cu sediul în Nabburg (Germania), fondată în anul 1948, EMZ-Hanauer GmbH dezvoltă și produce componente și sisteme pentru electrocasnice. Compania este lider pe piața globală pentru încuietori și senzori, cifra de afaceri a acesteia dublându-se în ultimii 10 ani. Pe lângă componenta de electrocasnice, EMZ oferă soluții logistice complete și pentru sectorul managementului deșeurilor, care este în plină ascensiune la momentul actual.”, informează reprezentanții Primăriei Reșița.

Prima unitate de producție EMZ din România

 

Investiția EMZ de la Reșița este privită de patronatul companiei germane ca o investiție pe termen lung. Scopul este de a înființa o nouă unitate de producție în UE pentru a face față creșterii companiei pe piața componentelor electromecanice și electronice pentru electrocasnice mari, precum mașini de spălat vase, mașini de spălat, uscătoare și frigidere. „EMZ a crescut cu peste 30% doar în ultimul an financiar. De aceea trebuie să ne extindem”, a explicat Veit Schmucker, Operations Manager, care se ocupă și de punerea pe picioare a proiectului investițional de la Reșița. EMZ își bazează producția în prezent pe fabricile construite în Republica Cehă, Mexic și China și pe propria rețea globală de vânzări. Unitatea de producție din România, cea de la Reșița, va fi a treia locație din UE pentru EMZ – Hanauer GmbH.

 

Societatea EMZ – Hanauer România SRL a fost deja fondată și înregistrată la Registrul Comerțului, iar planificarea investiției din Banatul Montan este în plină desfășurare. „În cadrul mai multor vizite la fața locului, s-au putut stabili contacte ample: începând cu primarul orașului, cu firme de construcții și firme de executare, până la universitatea locală și alți antreprenori.”, precizează municipalitatea reșițeană.

 

 

De ce Reșița?

 

„Unul dintre motivele alegerii orașului Reșița ca și locație viitoare de producție este existența sistemului școlar și de studiu foarte bun, important pentru a se putea lucra și în domeniul pregătirii. Considerăm această alegere câștigătoare pentru ambele părți, iar populația locală își va putea găsi locuri de muncă bine plătite acasă și nu trebuie să mai emigreze în Europa de Vest – sau chiar să se întoarcă acasă.” – este mesajul transmis de managementul EMZ – Hanauer GmbH.

 

 

Construcția fabricii de la Reșița, mai informează reprezentanții administrației locale, va începe în martie 2022, iar producția efectivă este planificată a demara în toamna aceluiași an. Noua filială va angaja până la 500 de oameni în etapa finală și va produce în principal pentru piața europeană. De altfel, prin investiția pe care o va face la Reșița, estimată la 4,5 milioane de euro în prima fază și la 18 milioane de euro în final, spun cei de la EMZ – Hanauer GmbH, compania germană continuă să-și urmeze filozofia „local pentru local”, ceea ce înseamnă că se fabrică întotdeauna pe piața de vânzare relevantă. În cazul de față, piața UE.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite