Investiții finalizate și investiții în derulare. Unități de învățământ modernizate pentru elevii și preșcolarii din Reșița

 

La Reșița, elevii de la două licee și de la o școală gimnazială, precum și preșcolarii de la trei grădinițe vor începe cursurile în alte locații, deoarece la unitățile de învățământ la care sunt înscriși se derulează, în prezent, lucrări de reabilitare și modernizare. În schimb, Primăria a anunțat astăzi finalizarea investițiilor la alte două unități din oraș. 

 

Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”, Colegiul Tehnic, Școala Gimnazială Nr. 8, Grădinița PP „Dumbrava Minunată”, Grădinița PP „Floarea Soarelui” și Grădinița PN Nr. 3 sunt cele șase instituții școlare din Reșița unde, în acest moment, sunt în derulare lucrări de reabilitare prin proiecte europene. Pentru cei aproximativ 1.000 de elevi și preșcolari de aici, Primăria Reșița a găsit în proximitate alte spații de învățământ unde se vor desfășura cursurile până la finalizarea lucrărilor.

 

La Colegiul Național Diaconovici-Tietz, lucrările se estimează a fi finalizate în cursul lunii octombrie 2021. Până la acel moment, elevii își vor desfășura cursurile, la fel ca anul școlar trecut, în Corpul E de la Centrul Universitar UBB și la Școala de Beton.

 

La Colegiul Tehnic, termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare este luna iunie 2022. Elevii își desfășoară cursurile în internatul Colegiului Tehnic, unde au fost amenajate săli de clasă pe un etaj, și la Școala Gimnazială „Mihai Peia”, din apropiere.

 

La Școala Gimnazială Nr. 8 au fost demarate lucrările de reabilitare în luna august, iar elevii urmează să înceapă anul școlar în clădirea fostului Colegiu Tehnic Cărășan și în Corpul B de la Colegiul Național Mircea Eliade (fosta Școală Gimnazială Nr. 11), clădiri situate una lângă cealaltă, pe strada Făgărașului.

 

La Grădinița PP „Dumbrava Minunată” au fost demarate lucrările de reabilitare în luna aprilie, iar pentru elevii acestei instituții a fost amenajat parterul Căminului 2 de la Liceul Teoretic „Traian Vuia”. Grupele de creșă au fost mutate în clădirea Clubului Sportiv Școlar.

 

La Grădinița PP „Floarea Soarelui”, lucrările de reabilitare au demarat tot în luna aprilie, iar procesul didactic se desfășoară la Grădinița „Pinocchio” cu grupa de program normal și la parterul Corpului C al Colegiului Național „Mircea Eliade” (fosta Școală Gimnazială Nr. 12) cu grupele de program prelungit. Grupele de creșă funcționează în clădirea Clubului Sportiv Școlar.

 

La Grădinița PN Nr. 3 din cartierul Muncitoresc, lucrările de reabilitare au demarat în luna august, iar elevii vor începe anul școlar la Școala de Beton, din imediata apropiere.

 

Reprezentanții Primăriei Reșița mai informează că, „în același timp, se lucrează și la grădinița cea nouă de pe strada Sportului, din zona Moroasa. Lucrările sunt în termen, se fac ultimele sistematizări, urmând să fie finalizate cel mai probabil în luna octombrie a acestui an. După finalizarea lucrărilor la clădire, acolo vor fi mutați preșcolarii de la Grădinița «Semenicul» care, de asemenea, intră în reabilitare”.

 

Lucrări finalizate

 

Pe de altă parte, Primăria Reșița a anunțat astăzi finalizarea lucrărilor de modernizare la alte două obiective: „Liceul Teologic Baptist (foto jos, n.r.) și internatul Colegiului Economic al Banatului Montan (foto sus, n.r.) sunt pregătite să primească elevii. Finalizarea lucrărilor de modernizare a celor două obiective a fost o reală cursă contra cronometru. Felicitări tuturor celor care au fost implicați în aceste proiecte și care au înțeles cât de important este pentru elevi și profesori ca acestea să fie finalizate la timp!”.

 

 

Investiția în cele două clădiri a fost de 7.398.931 de lei: 3.414.595 lei la internatul Colegiului Economic al Banatului Montan și 3.984.336,81 lei la Liceul Teologic Baptist. Lucrările au avut în vedere, în principal, termoizolarea, reabilitarea fațadelor și montarea de instalații specifice pentru reducerea consumului de energie electricã, implementarea de sisteme de ultimă generație pentru protecţia împotriva incendiilor, crearea de facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare.

 

În cadrul programului de reabilitare a infrastructurii școlare din municipiul Reșița, derulat de primărie cu fonduri de la Uniunea Europeană, până în prezent au fost finalizate lucrările de reabilitare la Colegiul Național „Traian Lalescu” (în 2020) și, anul acesta, la Colegiul Național „Mircea Eliade”, Liceul Teoretic „Traian Vuia” și la Liceul Teologic Baptist. La aceste ultime trei unități de învățământ, urmează să fie efectuate lucrări de amenajare a spațiilor exterioare, finanțate de la bugetul local, care, însă, nu vor afecta procesul educațional.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available