Investiții în rețeaua de distribuție a gazelor din Caraș-Severin

Delgaz Grid a investit, în 2020, 4 milioane lei pentru modernizarea a 8 km din rețeaua de distribuție a gazelor din județul Caraș-Severin. Cele mai importante investiții s-au derulat în municipiul Reșița. În acest an, potrivit companiei, se intenționează înlocuirea a 9 km de conducte și branșamente de gaze naturale din județ.

Sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Caraș-Severin a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de 6 km, iar 2 km au fost protejați catodic, valoarea totală a acestor investiții fiind de circa 4 milioane de lei, se spune într-un comunicat de presă al companiei. „Cele mai importante două proiecte de investiții ale Delgaz Grid s-au derulat la Reșita, pe străzile Pomostului, M. Groza și Revoluția din Decembrie, respectiv străzile Parcului, Fagului, Dealul Mare, Mureșeni și Corbului, lungimea totală a conductelor și branșamentelor de gaz înlocuite fiind de peste 5 km”, transmit aceleași surse.

Totodată, unul dintre cele opt autolaboratoare achiziționate de companie pentru detectarea eventualelor scurgeri de gaze naturale a ajuns în dotarea echipelor care gestionează rețeaua din județul nostru.

Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate și în acest an, în Caraș-Severin fiind programate înlocuiri ale rețelei de gaz pe o lungime de 9 km, valoarea investițiilor depășind 4,2 milioane de lei. Lucrările prevăzute a fi finalizate în 2021 sunt cele de la Bocșa (6 km) și Reșița (3 km), mai precizează reprezentanții Delgaz Grid.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite