Se majorează stimulentul financiar pentru revenirea mai devreme la serviciu a părinților aflați în concediu pentru creșterea copiilor

Părinții care se întorc la muncă mai devreme de șase luni de la nașterea copilului vor primi mai mulți bani de la stat, a anunțat astăzi ministrul Muncii și Protecției Sociale, potrivit realitatea.net. Stimulentul de inserție va fi majorat la 1.500 de lei lunar, de la 650 de lei cât este în prezent. 

Ministrul Raluca Turcan a anunțat că a fost pregătit un proiect de OUG pentru creșterea stimulentului de reinserție pentru părintele care optează să se reîntoarcă la muncă înainte de 6 luni, în condițiile în care acesta se află în concediu pentru creșterea copilului.

„Este o măsură care crește veniturile părinților, care scade riscurile deprofesionalizării părintelui. Asigură, de asemenea, o forță de muncă necesară angajatorilor care erau în situația de a fi privați de sprijinul unui angajat care opta să stea doi ani de zile sau trei ani pentru copilul cu dizabilități în concediu de creștere a copilului. Este o măsură care aduce un plus financiar substanțial la bugetul statului. Stimulentul de inserție ajunge la 1.500 de lei, de la 650 de lei cât se află în momentul de față. Este o sumă consistentă, prin care părintele care optează să se întoarcă la muncă poate să apeleze la servicii specializate pentru supravegherea și îngrijirea copilului”, a declarat, astăzi, Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Stimulentul de inserție este o sumă lunară plătită părinților care decid să își reia activitatea profesională înainte de terminarea concediului de creștere a copilului.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available