Protecție anti-COVID-19 în unitățile de învățământ din Caraș-Severin

În unitățile de învățământ din Caraș-Severin vor ajunge, în perioada următoare, echipamente de protecție ridicată împotriva COVID-19. Acestea au fost livrate Inspectoratului Școlar Județean în baza unui protocol de colaborare încheiat între Fundația Altex și Ministerul Educației și Cercetării pe 26 februarie 2021.

50.000 de măști KN95 și 750 de costume de protecție au fost recepționate, astăzi, la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin, de unde urmează să fie distribuite unităților de învățământ în care sunt necesare. „Fundația Altex a asigurat livrarea donației în cel mai scurt timp, dată fiind necesitatea stringentă a acestor echipamente. Procesul a implicat semnarea unui contract de sponsorizare cu Inspectoratul Școlar Județean care, mai departe, este responsabil cu nominalizarea școlilor la care vor ajunge aceste echipamente. Măștile de protecție, care respectă cele mai înalte standarde de calitate și performanță de pe piață, pot fi folosite atât de elevi, cât și de către profesori, iar costumele speciale de protecție de unică folosință sunt destinate celor care fac triajul elevilor și al cadrelor didactice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

În total, în baza protocolului de colaborare încheiat între Fundația Altex și Ministerul Educației și Cercetării, au fost livrate, la nivel național, peste 500.000 de măști și 32.000 de costume de protecție ridicată în valoare de peste 1 milion de euro. Cele peste 500.000 de măști de protecție ridicată au ajuns în zece județe unde  s-a identificat cea mai mare nevoie, Alba, Arad, Brașov, Caraș-Severin, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Olt, Timiș și Tulcea, iar costumele speciale de protecție au fost distribuite în toate județele din țară, fiecare județ primind 750 de bucăți.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available