Ion Mocioalcă, la Curtea de Conturi. Adrian Torma devine senator de Caraș-Severin

 

Prim-vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a fost votat astăzi, la propunerea PSD, vicepreședinte al Curții de Conturi. Funcția fiind incompatibilă cu calitatea de senator, Mocioalcă va renunța la poziția parlamentară, astfel că locul său în Senat va fi luat de Adrian Torma (foto), al doilea pe lista de candidați PSD la alegerile din 2020.

 

Camerele reunite ale Parlamentului au votat astăzi, cu majoritate de voturi favorabile, candidații propuși de PSD și PNL pentru funcțiile de conducere ale Curții de Conturi. Noii vicepreședinți ai instituției care verifică modul în care sunt cheltuiți banii publici sunt social-democratul Ion Mocioalcă, votat cu 252 de voturi „pentru” și 114 „împotrivă”, și liberalul Lucian Heiuș, fost șef al ANAF, 256 de voturi „pentru” şi 100 „contra”. Președinte al Curții de Conturi este, începând din anul 2017, Mihai Busuioc.

 

În prezent secretar al Senatului, Ion Mocioalcă va ocupa funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi pentru un mandat de nouă ani. Postul de senator PSD de Caraș-Severin lăsat liber de Mocioalcă va fi preluat de fostul primar al orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, cel care la alegerile parlamentare din 2020 a candidat pentru Senat de pe poziția a doua pe lista de candidați social-democrați, pe care se mai aflau, tot pe poziții neeligibile, Florentina-Doina Stîngu și Remus Rof. Adrian Torma urmează să depună jurământul în Senat pentru un mandat de circa 13 luni, până la alegerile parlamentare din 2024 și desemnarea noilor senatori și deputați de Caraș-Severin.

 

Explicație foto: Adrian Torma, pe vremea când era primar al orașului Moldova Nouă (2016-2020)

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available