Iubitorii sporturilor de iarnă sunt așteptați în Banatul Montan. Toate pârtiile de pe Semenic și Muntele Mic sunt funcționale în acest weekend

Deși ne apropiem de sfârșitul lunii martie, iarna nu se lasă dusă din zona montană a Banatului. În ultimele zile aici a nins puternic și s-a așezat un nou strat consistent de zăpadă, numai bun pentru sporturile de iarnă, astfel încât, la acest sfârșit de săptămână, se poate schia în toate stațiunile cu pârtii din Banat: Muntele Mic, Semenic, Văliug și Gărâna.

Sâmbătă și duminică, toate pârtiile și instalațiile din zonele Muntele Mic și Semenic – Văliug – Gărâna vor fi funcționale, anunță administratorii acestora. Stratul de zăpadă măsoară, în prezent, peste un metru atât pe Semenic, cât și pe Muntele Mic, astfel că se anunță un weekend bun pentru schi.

Pasionații sporturilor de iarnă care ajung pe Semenic la acest sfârșit de săptămână vor avea parte de o surpriză: vor putea schia pe cea mai lungă pârtie din țară, Semenic – Văliug, cu pornire de pe pârtia Slalom Uriaș sau Crucea de Brazi. Schiorii vor avea la dispoziție un microbuz pentru a ajunge de la Văliug pe Semenic, cu plecare din parcarea situată în curba de la Ponton Casa Baraj. Primul transport va avea loc sâmbătă dimineața, la ora 10.00. De asemenea, în această seară și mâine, de la 18.00 – 21.00, pe pârtia de la Casa Baraj se va putea schia gratuit, în nocturnă.

Pe Muntele Mic, ninsorile abundente au creat câteva probleme în această dimineață: drumul de acces a fost impracticabil, iar instalațiile nu au funcționat din cauza unei pene de curent. În jurul orei 10.00, drumul a fost deschis, însă este necesară echiparea autoturismelor cu lanțuri antiderapante, iar la ora 11.00 a fost reluată și alimentarea cu energie electrică a stațiunii, astfel încât turiștii care ajung aici nu vor avea niciun fel de probleme în a folosi instalațiile de pe pârtii.

Administratorii pârtiilor le reamintesc turiștilor că (și) la munte sunt valabile restricțiile impuse de pandemie și îi roagă pe aceștia să respecte toate regulile sanitare și de distanțare.

Foto: Pârtia „Uriașul”, de pe Semenic, și pârtia de la Casa Baraj, din Văliug.

CITEȘTE ȘI: Vești bune pentru amatorii sporturilor de iarnă. Pact CS-TM: Pârtia „Uriașul” de pe Semenic va putea funcționa la capacitate maximă în următorul sezon de iarnă [FOTO]

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available