JAF DIN BANI PUBLICI! De 9 ori a crescut prețul unei lucrări pentru o bucată calamitată de drum acordat cu încredințare directă

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a trimis, imediat după instalare, Corpul de Control la Direcția de Drumuri Județene, pentru a vedea cum s-au cheltuit banii pe diverse lucrări.

Au fost efectuate și verificări privind lucrările executate prin contractul de execuție a lucrărilor de înlăturare a calamităților produse pe DJ 581 la aproximativ 800 metri de la stemă, lucrări privind ridicarea unui zid de gabioane pe fundație de beton și amenajarea unui sector de șanț parcat pe partea opusă a alunecărilor produse.

Povestea este alambicată rău, căci lucrarea a fost evaluată inițial la 50.000 de lei, pentru ca, mai apoi, după folosirea unui evaluator privat abonat la contracte cu Consiliul Județean, Manu Consulting, prețul să crească de aproape 9 ori! Adică undeva la peste 470.000 de lei…

Mai mult, Romeo Dunca spune că a cerut unor experți să verifice calitatea tehnică a acestei lucrări. Aceștia au forat și au luat probe și, spun ei, lipsesc cantități și materiale, iar prejudiciul nu este mic deloc. „S-a constatat că această lucrare nu corespunde proiectului tehnic, decontându-se nejustificat suma de aproximativ 150.000 lei, sumă rezultată în urma efectuării unei constatări pe teren de către specialiști. Modul de finanțare, achiziție și execuție a contractului s-a făcut prin nerespectarea legislației specifice în vigoare”, se arată în raportul Corpului de Control.

Tot Corpul de Control remarcă faptul că lucrarea nu a fost licitată, ci s-a recurs la procedura de încredințare directă către firma Gigant Construct, o firmă a unei rude a lui Gabriel Stika, directorul de atunci al Direcției Județene de Drumuri și Poduri și cel care, alături de Silviu Hurduzeu, au semnat pentru plata a 470.000 de lei pe o lucrare evaluată de comisia Prefecturii la 50.000 de lei. Ba, mai mult, spune Dunca, Silviu Hurduzeu, pentru că erau vorba de drumuri deteriorate de calamități naturale, ar fi trebuit să ceară Guvernului decontarea lucrărilor. Numai că, la așa inginerii financiare, n-0 mai fi avut curaj nici Silviu Hurduzeu.

Pe 6 decembrie 2020, Silviu Hurduzeu candidează din partea PSD pentru un post de deputat în Parlamentul României.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

ADVERTISEMENT

Cele mai citite