UPDATE. Jandarmeria și Poliția, filtre pe străzile Reșiței. Prima noapte sub incidența O.M. nr. 2/2020 [FOTO+VIDEO]

Din această noapte se aplică prevederile Ordonanței militare nr. 2/2020, potrivit cărora după ora 22, până la 6 dimineața, este restricționată orice fel de circulație, excepțiile fiind clar definite și impunând existența unei adeverințe sau declarații pe propria răspundere.

Câteva sute de șoferi au fost opriți în această noapte de luni spre marți, 23/24 martie, pe Calea Timișoarei din Reșița, acolo unde a fost amplasat unul dintre filtrele de polițiști și jandarmi, iar fiecare autoturism a fost oprit și verificat. Deși au fost multe cazuri de persoane care au ieșit sau se pregăteau să intre în serviciu, au fost și cazuri care veneau de la spital, dar și șoferi care habar nu aveau de ordonanța militară sau care le declarau senin polițiștilor că vin „de la iubită” și că se duc acasă…

La un moment dat, agenții de circulație au scos și etilotestele, dar nu și procesele-verbale de sancțiune, pentru că, fiind prima seară, șoferii au fost doar avertizați cu privire la importanța de a sta în casă. Lucru care nu va mai fi valabil și în serile următoare.

Având în vedere că este în vigoare și un cod portocaliu de ninsori, agenții de circulație au ținut să informeze șoferii și asupra acestui aspect. Până în data de 25 martie, ora 18.00, este în vigoare o avertizare meteorologică Cod Portocaliu, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, inclusiv pentru județul Caraș-Severin, vizând fenomene meteo precum răcire accentuată, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului, precipitații mixte.

În acest context, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraș-Severin recomandă conducătorilor auto „să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă și să își echipeze autovehiculul corespunzător.

De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie sau ninsoare, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Totodată, le recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

Conducătorii auto sunt obligați să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă atunci cănd circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei”, ne-a transmis inspectorul Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

UPDATE, 24 martie, ora 12

„La nivelul judetului Caraș-Severin, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni în valoare de aproximativ 10.500 de lei, pentru nerespectarea art. 5 alin.1 din Ordonanța Militară nr.2/2020, în intervalul 22.00-06.00”, transmite inspectorul Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite