PMP vrea ca Guvernul să scoată armata pe străzi

PMP îi cere premierului Orban să mobilizeze Armata pentru asigurarea respectării măsurilor impuse de ordonanțele militare.

Printr-o scrisoare adresată prim-ministrului Ludovic Orban, Partidul Mişcarea Populară „solicită mobilizarea Armatei Române pentru a veni în sprijinul efectivelor de Poliţie şi Poliţie Locală care se ocupă de implementarea măsurilor prevăzute în cele două ordonanţe militare deja emise”.

Având în vedere creşterea considerabilă a numărului de cazuri de bolnavi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 (576, conform ultimelor raportăril oficiale), luând în considerare măsurile instituite prin Ordonanţele militare 1 şi 2 emise în urma decretării Stării de Urgenţă şi ţinând cont de multiplele informaţii publice referitoare la nerespectarea izolării la domiciliu sau a carantinei de către persoane posibil infectate cu coronavirus, PMP consideră că prezenţa efectivelor militare ar putea fi decisivă pentru capacitatea statului de a asigura respectarea măsurilor restrictive instituite. Mobilizarea Armatei se impune mai ales „în mediul rural, acolo unde este evident că numărul poliţiştilor este extrem de redus şi nu se respectă măsurile de izolare şi carantină”, se arată într-o scrisoare pe care liderul PMP, Eugen Tomac, a trimis-o premierului.

„Armata Română numără în jur de 60.000 de militari profesionişti, foarte bine antrenaţi, care pot contribui la ordinea publică şi respectarea obligaţiilor impuse de ordonanțele militare amintite. Este momentul ca factorii de decizie din România să ia măsuri tranşante, pentru a se evita situaţii precum a Italiei sau a Spaniei. Este clar că există un grad redus de cooperare voluntară din partea cetăţenilor şi că este nevoie de o intensitate mai mare a potenţialului coercitiv.De altfel, sunt foarte multe state membre ale Uniunii Europene în care Armata a fost deja mobilizată în efortul de gestionare a crizei”, se mai precizează în scrisoarea semnată de Eugen Tomac.

Interesantă e metoda de comunicare, deși PMP este, alături de PNL, la guvernare, fapt ce se vede și în Caraș-Severin, unde actualul președinte, Ionuț Popovici, a reușit să obțină chiar un post de subprefect pentru PMP.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available