Jandarmii, pe pârtiile și traseele turistice de pe Muntele Mic [VIDEO+FOTO]

Un plus de siguranță pentru turiștii care ajung pe Muntele Mic. Pe lângă Salvamont, din acest sezon aici acționează și un post de jandarmi montani. Acesta este dotat cu o autospecială de teren echipată cu șenile, cu ajutorul căreia pot interveni pe teren accidentat.

La Postul de Jandarmi Montan Muntele Mic sunt încadrați zece subofițeri. Aceștia au ca zonă de responsabilitate stațiunea Muntele Mic și traseele turistice din acest areal. „Ca atribuții principale ale postului putem enumera: menținerea ordinii publice în stațiune și pe traseele turistice, menținerea ordinii publice pe pârtiile de schi și săniuș și în celelalte zone de agrement, căutarea și descoperirea persoanelor aflate în dificultate în zona montană și, nu în ultimul rând, intervenția operativă pentru soluționarea apelurilor primite prin sistemul unic de urgență 112”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Marius Săndulescu. Până acum, în asemenea situații interveneau jandarmii din cadrul Detașamentului Caransebeș.

Deoarece zona pe care o acoperă este una dificilă, cu teren accidentat, Postul de Jandarmi Montan Muntele Mic a fost dotat cu o autospecială Duster cu șenile. „Este o autospecială care va crește mobilitatea efectivelor postului atunci când vor acorda sprijin turiștilor care vor avea nevoie. Practic, se vor putea deplasa mult mai repede pe teren accidentat cu zăpadă sau noroi”, mai precizează purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin.

Până acum, în Caraș-Severin era o singură structură de jandarmerie montană, Postul de Jandarmi Montan Văliug, care are ca arie de responsabilitate zona Semenic.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite