Șoferii, avertizați de CNAIR: Cod galben de vreme rea! Ghici ce transmit cei de la Drumuri Județene!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare de Cod galben pentru intervalul 10 ianuarie, ora 18.00 – 11 ianuarie, ora 14.00, ce vizează ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și intensificări ale vântului în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților de Curbură și a celor Meridionali.

Reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere fac apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

„Recomandăm limitarea circulației autovehiculelor cu masa maximă total autorizată mai mare de 7,5 t, pentru evitarea producerii de blocaje în trafic din cauza fenomenelor meteorologice. Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță”, transmite CNAIR.

Potrivit ANM, în cursul nopții de duminică spre luni, 10/11 ianuarie 2021, în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților de Curbură și a celor Meridionali, „vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ, și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10-20 cm și izolat 30-40 cm. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45-55 km/h în regiunile sudice și de 60-70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea”.

În ceea ce-i privește pe drumarii din Caraș-Severin, ultimul comunicat transmis de Direcția de Drumuri Județene cu privire la starea drumurilor datează din 8 ianuarie (vineri), de la ora 13, când stratul de zăpadă măsura 70 cm pe Muntele Semenic și 40 cm pe Muntele Mic. De atunci, nicio noutate dinspre DDJ. Probabil comunicatorii de la Drumuri Județene au luat o pauză. C-așa-i la stat, în weekend se stă (la schi?), doar fraierii lucrează.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available