La 30 de ani de la Revoluție: Donează sânge, fii (și tu) erou!

Împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 este marcată, la Reșița, într-un mod inedit: printr-o campanie de donare de sânge la care sunt așteptați să participe toți tinerii din oraș.

Dacă în urmă cu trei decenii, sute de tineri au devenit eroi vărsându-și sângele pentru libertate, și tinerii de astăzi pot fi eroi salvând vieți printr-un simplu gest: donând sânge. Acesta a fost mesajul prin care Lili Gherle, reșițeanca ce are la activ zeci de campanii umanitare, a reușit să mobilizeze studenți, liceeni de la Colegiul Național „Traian Lalescu” și de la Liceul Baptist și cadre didactice pentru a lua parte la campania de donare de sânge ce se desfășoară, astăzi și mâine, în foaierul Univeristății „Eftimie Murgu”. Campaniei s-au alăturat voluntarii Organizației „Crucea Roșie” și jandarmii cărășeni care s-au prezentat să doneze sânge atât la punctul mobil de la universitate, cât și la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină.

Derulată sub sloganul „Marcăm 30 de ani de la Revoluție. Vino și tu!”, campania urmărește creșterea numărului donatorilor astfel încât necesarul de sânge din spitale să fie acoperit în permanență. Pentru Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița campania este cu atât mai mult binevenită cu cât se apropie perioada sărbătorilor de iarnă când, în mod „tradițional”, numărul donatorilor scade.

Reșițenii care doresc să contribuie la salvarea unor vieți aflate în dificultate o pot face și mâine, în intervalul orar  8.30-13.00, în foaierul Univeristății „Eftimie Murgu”, dar și în orice zi lucrătoare, la Centrul de Transfuzie Sanguină, de pe Bulevardul Revoluția din Decembrie nr. 2.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available