Ministrul Bode menţine deschisă calea ferată Oraviţa-Anina! Marcel Vela: „Trebuie închise doar pornirile cuciste de pe Semmeringul bănăţean!”

„Dacă cineva se mai îndoia că pesediştii puşi în funcţii de conducere în deconcentrate sau companii naţionale au fost promovaţi pentru că iubesc România şi nu pentru că au interese politice pesediste, cu noul subiect al închiderii liniei de cale ferată Anina-Oraviţa şi-au cam dat arama pe faţă”, anunță ministrul Marcel Vela.

Articolul din resita.ro Semmeringul bănățean? Luminița Jivan apelează la Guvernul PNL să salveze ceva condamnat la pieire sub guvernarea PSD! și noua petiție online Salvați calea ferată Oravița – Anina! l-au determinat pe președintele PNL Caraș-Severin, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, să ia din nou atitudine. A mai făcut-o în septembrie 2019, printr-o interpelare adresată ministrului de atunci al Transporturilor, Răzvan Cuc. Dar a înțeles că trebuie s-o facă și acum, când zilele rutei feroviare Oravița-Anina sunt numărate după decizia luată de conducerea CFR Călători înainte de schimbarea Guvernului Dăncilă și, implicit, a ministrului Cuc de la Transporturi.

Reamintim, în data de 30 octombrie 2019 CFR a anunțat noul Mers al Trenurilor, care va intra în vigoare în 15 decembrie a.c.. Începând din această dată, cursa zilnică de pe calea ferată Oravița-Anina este sistată, ruta fiind transformată din serviciu public în trasă economică. Aceasta ar însemna că trenul nu va mai circula zilnic, nemaifiind de interes public, ci doar la solicitarea a 30 de călători, și asta cu 15 zile în avans! Va circula, deci, din an în Paște, dacă decizia va intra în vigoare așa cum s-a anunțat în perioada în care Cuc încă mai era ministru al Transporturilor. Ne referim, da, la Cucul acela plimbat prin Caraș-Severin în (pre)campaniile electorale din 2019 de către lidera județeană a PSD, deputata Luminița Jivan.

Puii Cucului au aceleaşi apucături ca şi părintele lor spiritual

Marcel Vela dă de înțeles, printr-o postare făcută aseară pe o rețea de socializare, că cei rămași în conducerea Căilor Ferate Române vor fi schimbați din funcții. Dar și că ministrul liberal al Transporturilor, Lucian Bode, nu va permite intrarea în vigoare a deciziei care practic trage pe linie moartă ruta feroviară Anina-Oravița.

„Pe scurt: cei încă rămaşi în funcţii, la CFR şi la Regionala Timişoara, semnalizează mereu că ar trebui să fie schimbaţi.

După ce mai multe ONG-uri, parlamentarii liberali sau primarul de la Anina ne-am luptat în vară să stopăm decizia Cucului de la Transporturi de a închide această linie, iată că puii lăsaţi în cuiburile din sistem, în loc să crească frumos, au aceleaşi apucături ca şi părintele lor spiritual.

Cert este un lucru: Ministrul Bode nu a luat decizia închiderii Semmeringului bănăţean! Este o măsură anunţată de cuci pe crengile ministerului, iar domnul ministru Bode va lua măsuri ca să le oprească aceste porniri cucuciste!”, spune Marcel Vela.

Președintele PNL Caraș-Severin face trimitere și la așa-zisele demersuri feroviare ale Luminiței Jivan pe lângă miniștrii Transporturilor: „Partea frumoasă este că acum şi unii lideri PSD s-au trezit în miez de iarnă ca să ceară stoparea acestei decizii pesediste, deşi când se plimba Cucul prin judeţ, era lăudat şi apreciat ca fiind cel mai deştept ministru din Guvernul Dăncilă… Cei care cred că lumina vine direct de la PSD sau că funcţia publică este ceva cu care trebuie să te joci se înşeală. Domnul Bode menţine deschisă calea ferată Oraviţa-Anina. Trebuie închise doar pornirile cuciste de pe Semmeringul bănăţean!”, încheie liberalul Marcel Vela.

Sursă foto: news.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite