La CNAIR se doarme în post. Într-un post bine plătit

Un tramvai sub formă de transport agabaritic, intrat în țară pe la Vama Borș, va traversa în această noapte județul Caraș-Severin.  

În perioada 21.04.2020 – 30.04.2020, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), se desfășoară un transport agabaritic cu depășiri pe traseul: Borș PTF – (DN1) – Centura Oradea – (DN 79) – Arad (DN7 – A11 – A1 – A6) – Lugoj – Varianta de ocolire Lugoj – DN6 – Caransebeș – Varianta de ocolire Caransebeș – DN6 – Orșova – DN6 – Drobeta Turnu Severin – Centura Drobeta Turnu Severin – DN6 – Șimian – DN 56A – Maglavit – Calafat PTF.

„Vehiculul transportă un tramvai. Lățimea maximă a vehiculului este 3,00 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră. Etapele de desfășurare ale transporturilor sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Operatorul de transport a fost atenționat că are obligația informării administratorului drumului și mass-media cu privire la programul de transport”, a transmis CNAIR printr-o informare de presă.

Deoarece nici CNAIR, nici operatorul de transport nu au anunțat când va ajunge tramvaiul pe șoselele din Caraș-Severin, și cum la numerele de telefon puse la dispoziție de CNAIR nu am găsit pe nimeni în stare să ne lămurească, am apelat la Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin. Astfel am aflat că, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, transportul agabaritic ar urma să ajungă la granița dintre județele Timiș și Caraș-Severin, pe DN6, în această noapte de 21/22 aprilie, între orele 2 și 3, și că va ieși din Banat spre Mehedinți la primele ore ale dimineții.

CNAIR ne-a informat, vorba vine, și despre un alt transport agabaritic programat pe un traseu ce include Caraș-Severinul, care era planificat să pornească din Reșița în 21 aprilie. La ora la care am primit marți, 21 aprilie, informarea de presă de la CNAIR, transportul era ieșit deja din județul nostru, după cum aveam să aflăm de la IPJ. Așadar, la CNAIR cineva doarme în post. Și nu ne referim la Postul Paștelui, ci la posturile alea bine plătite din companiile de stat.

Sursă foto: bihon.ro

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite