La inițiativa unui medic și cu sprijinul comunității, Compartimentul de Hematologie din cadrul SJUR a fost reabilitat

 

Raluca Cornean, medic specialist la Compartimentul de Hematologie din incinta Staționarului 2 al Spitalului Județean de Urgență (SJUR) Reșița, a inițiat acțiunea de reabilitare a compartimentului în care activează pe 24 august. În mai puțin de două luni, cu ajutorul voluntarilor, lucrările au fost finalizate. 

 

Pacienții care se adresează Compartimentului de Hematologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița beneficiază, acum, de condiții decente – saloane noi, curate, primitoare și calde – grație inițiativei medicului Raluca Cornean, care a reușit, în timp record, să mobilizeze sponsori, instituții, colegi, pacienți pentru a reabilita compartimentul, cele două saloane, cabinetul asistentelor, holul și cele două băi ale compartimentului. Acum, acestea au geamuri și uși termopan, calorifere noi, sistem electric nou, corpuri de iluminat noi, aparate de aer condiționat noi, tarkett antibacterian, rolete pentru geamuri, televizoare LCD noi, frigider, saltele cu huse impermeabile, lenjerii de pat noi, lavoare noi, mobilier – dulapuri, aparat de medicamente, birouri – pentru cabinetul asistentelor.

 

„În perioada 24 august – 10 ocotmbrie, am derulat reabilitarea Compartimentului de Hematologie al Spitalului Județean de Urgență Reșița în regim propriu, cu donații din partea unor firme din Timișoara și Reșița, precum și cu implicarea comunității din Reșița și Timișoara. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au spus DA acestui proiect ambițios dus la bun sfârșit în doar șase săptămâni. Mulțumesc TMK Reșița, Comunității Baptiste din Reșița, te-muti.ro, Option Instal, Volotrans Spedition, Florin și Dima (se știu ei), Adrian Stoicu, dna Anca, Termoconstruct Reșița, dnul Mladen, Project1, BT Team Carpet, Primăriei Reșița. Mulțumesc conducerii Spitalului Județean de Urgență Reșița pentru implicare și susținere, întregii echipe a Compartimentului de Hematologie care a lucrat necontenit, pacienților care au ales să ne ajute, comunității din Reșița și Timișoara care la rândul lor s-au implicat! Vă mulțumesc din suflet tuturor și sper ca ajutorul acordat să vi se întoarcă înzecit!”, a transmis medicul Raluca Cornean pe pagina sa de socializare.

 

Primarul Ioan Popa: „Îi felicit pe toți cei implicați!”

 

La rândul său, primarul Reșiței, Ioan Popa, a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în acest demers: „Societatea civilă oscilează între două abordări mari și late: cea NEGATIVĂ, generată de frustrări generale sau personale cărora le cădem pradă din diverse motive, și cea POZITIVĂ, generatoare de rezultate, în care acțiunea este principalul resort! Copleșit de probleme/situații, am răspuns abia la al treilea apel al doamnei doctor Raluca Cornean, am pus umărul instituțional la acest exercițiu de voluntariat. Îi mulțumesc doamnei doctor pentru insistență și tenacitate și îi felicit pe toți cei implicați! Mulțumiri tuturor!”.

 

Medicul Raluca Cornean speră ca exemplul de la Compartimentul de Hematologie să fie urmat de cât mai multe cadre medicale: „A fost greu, dar nu imposibil și încurajez cu drag toți colegii mei din sistemul medical din toată România să aibă încredere că pot, la rândul lor, cu multă implicare, să ducă la bun sfârșit reabilitarea secției unde activează”.

 

Sursă foto: FB Raluca Cornean

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite