Semnal de alarmă pentru rosso-neri. Ca să promovezi, nu e suficient să fii peste adversari!

 

După opt victorii consecutive, rosso-nerii au lăsat impresia că vor defila în Seria a 7-a a Ligii a 3-a. Echipa lui Dan Alexa a fost trezită însă la realitatea luptei pentru promovare de meciul cu formația de pe locul secund, Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Partida jucată sâmbătă în Valea Domanului s-a încheiat la egalitate, 1-1 (1-0).

 

Semnalul de alarmă a venit, aparent paradoxal, la capătul unei confruntări pe care roș-negrii meritau să o câștige. Dar tocmai asta e problema. Nu au câștigat-o pentru că au arătat destule carențe. Atât în defensivă, acolo unde, cu trei fundași care mai au până să se sincronizeze în sistemul 3-5-2 și doi mijlocași laterali care fac față cu greu ambelor faze de joc, ultima linie nu a convins. Cât și – sau mai ales – în ofensivă, unde s-a dovedit că degeaba ai cinci-șase mari ocazii de gol, dacă la finalizare mizezi doar pe Mediop, iar acesta prinde o zi proastă. Și nu știm dacă senegalezul chiar a avut ieri o zi proastă sau a prins o serie bună, poate prea bună, în prima parte a sezonului.

 

Și de această dată, însă, Mediop a fost cel care a înscris pentru Reșița. A făcut-o chiar foarte repede, în minutul 6, după o fază fixă cu siguranță lucrată la antrenamente de Alexa. Corner executat de Vasluian, Aboubacar câștigă un duel aerian la marginea careului mic și trimite balonul peste trei adversari la Mediop, nemarcat în 6-7 metri, care preia pe piept și șutează cu stângul imparabil. A fost primul duel unu la unu între atacantul Reșiței și portarul Iovicin. Primul, nu și ultimul, dar unicul câștigat de cel dintâi.

 

Putea fi lejer 2-0 în min. 35, când Jorza a verticalizat excelent pentru același Mediop lansat singur spre un Iovicin care de astă dată a parat lovitura de la 7 metri a adversarului. Peste doar câteva minute, fază în oglindă la poarta cealaltă, salvatorul golului egalizator fiind goalkeeperul Micu, care a rezolvat o situație de unu contra unu cu Rasoveanu, pătruns ca prin brânză pe centrul defensivei reșițene.

 

1-1 s-a făcut însă în repriza secundă (min. 57), tot după o ocazie de 2-0 irosită de Mediop. La doar un minut după ce acesta scăpase singur cu portarul, dar a făcut o preluare demnă de liga a treia, oaspeții obțin un penalty la o fază care nu anunța nimic. Au fost de ajuns o intrare neglijentă a lui Jorza, un arbitru pe fază și o execuție perfectă de la punctul cu var a lui Sean Patrick Aerts pentru restabilirea egalității pe tabelă.

 

 

La 1-1, sperând că poate obține mai mult, antrenorul Călin Cojocaru face trei schimbări în ofensivă, dar Dan Alexa mută și el: atât în apărare, cât și în atac, urcându-l în spatele lui Mediop pe Munteanu. Astfel că gazdele controlează și finalul de meci, dar senegalezul își mai trece în cont trei ocazii irosite. Nici Munteanu nu este mai inspirat în fața porții, la fel cum nici arbitrul Mihai Motan nu vrea să încline balanța spre Reșița, la două faze controversate: un posibil henț al unui fundaș pe linia porții și o ținere de tricou la Mediop, măcar la una impunându-se, zicem noi, acordarea penaltiului.

 

Dan Alexa: „Noi ne-am bătut joc de meciul ăsta!”

 

 „Când ratezi asemenea ocazii rarisime, nu meriți să câștigi. Noi ne-am bătut joc de meciul ăsta!”, a recunoscut Dan Alexa la final. Antrenorul rosso-nerilor s-a arătat dezamăgit de modul în care au fost tratate fazele de poartă, precum și de faptul că astfel s-a ratat șansa de a se mări la 9 puncte ecartul dintre cele două echipe care trag la promovare.

 

„A fost un meci în care am avut cele mai multe de situații unu la unu cu portarul advers. Am și driblat portarul, am și rămas cu poarta goală în față. E foarte greu de vorbit după un asemenea joc. Îmi felicit, totuși, jucătorii pentru atitudine. Dar, la nouă puncte diferență, cred că aveam asigurat locul de baraj asigurat, pentru că era o distanță foarte mare. Nu sunt dezamăgit pentru ocazii, pentru că poți să ratezi, sunt dezamăgit de modul în care au fost tratate anumite situații. Am ajuns cu poarta goală și n-am băgat-o în poartă, am preferat să mai râdem o dată de fundașii lor, asta nu se poate ierta. Sunt dezamăgit din punctul acesta de vedere, pentru că, clar, am fost echipa mai bună. Pandurii, dintr-o ocazie mare în prima repriză și o jumătate de ocazie în a doua repriză, ne-au egalat. Nu comentez arbitrajul”, a declarat Dan Alexa.

 

 

CSM Reșița: Micu – Bărboianu, C. Ion (79, Cristea), Rimovecz – Cioinac, Vasluian (72, Sima), Jorza, Drăghiceanu (61, Breșneni), Munteanu – Aboubacar (61, Fota), Mediop.

 

În aceeași etapă: Progresul Ezeriș – Voința Lupac 1-3, Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 – Gilortul Târgu Cărbuneşti 1-1, Viitorul Şimian – CSM Deva 1-2, Jiul Petroşani – Aurul Brad 1-0.

 

În clasament, CSM Reșița se menține la 6 puncte de Pandurii, dar pe locul al doilea a urcat CSM Deva, la 4 puncte de lider: CSMR – 25, Deva – 21, Pandurii – 19, Lupac – 17, Ezeriș – 10, Șimian – 9.

 

Reșițenii vor juca în prima etapă a returului acasă, pe 29 octombrie, de la ora 15.00, cu Aurul Brad, echipă aflată pe ultimul loc, cu un singur punct.

 

 

Foto: Miruna Maria Mihancea

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite