La Reșița se extinde vaccinarea cu ser Pfizer. Imunizarea anti-COVID-19 se face fără programare la toate centrele din municipiu

 

Primăria Reșița a anunțat că, începând de astăzi, la Centrul de vaccinare de la sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” (fosta Generală 6) se va utiliza vaccinul produs de compania Pfizer.

 

Pe fondul scăderii interesului pentru vaccinul AstraZeneca, Centrul de vaccinare de la sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” din Reșița, destinat, până acum, exclusiv imunizării cu acest tip de ser, a fost transformat în centru Pfizer. „Începând de astăzi, 10 mai, la Centrul de vaccinare de la sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” (Generală 6) se va utiliza vaccinul Pfizer, dar se va asigura în continuare și rapelul persoanelor vaccinate deja cu AstraZeneca”, a anunțat Primăria Reșița, cea care s-a ocupat de amenajarea și funcționarea centrelor de vaccinare din Reșița.

 

În continuare, la Centrul de vaccinare de la sala de sport a Colegiului Banatului Montan se va utiliza ser AstraZeneca, iar la cel de la sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța”, ser Pfizer.

 

La toate cele trei centre de vaccinare din municipiu, vaccinarea se poate face fără programare. „Persoanele ce doresc să se vaccineze pot face acest lucru prezentându-se direct la cel mai apropiat centru de vaccinare, vor primi un bon de ordine și se vor putea vaccina fără o programare prealabilă. Programul de vaccinare este următorul: pe tot parcursul programului centrului – pentru persoanele de peste 60 de ani; după ora 14.00 – pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani. Vaccinarea se va face în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița.

 

Potrivit datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), până astăzi, în centrele de vaccinare de la cele trei săli de sport din Reșița au fost administrate, în total, 11.812 doze de vaccin (7.145 Pfizer și 4.667 AstraZeneca). La acestea se adaugă vaccinurile administrate în centrele care au funcționat cu circuit închis, la Spitalul Județean de Urgență (4.029 doze) și Centrul Medical Județean (332 de doze).

 

La nivelul întregului județ, de la începutul campaniei de imunizare, 42.188 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză, iar 31.901 persoane au primit ambele doze.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite