UPDATE. Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin: Salarii de 3 milioane de lei plătite nejustificat din cauza coaliției PSD-PRO România-PMP

 

Trecerea la noua organigramă a Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, aprobată la propunerea președintelui Romeo Dunca după alegerile locale din toamnă și suspendată după atacarea acesteia în Contencios Administrativ, a primit undă verde la Curtea de Apel Timișoara, anunță șeful administrației județene. Care apreciază că, astfel, „de vineri (7 mai) de la ora 16 putem spune ca avem momentul 0”.

 

Și cea de-a treia sentință, la fel ca primele două, dată de judecătorul din Reșița a fost desființată de Curtea de Apel Timișoara, iar de astăzi, 10 mai, pot începe procedurile pentru intrarea în vigoare a noii organigrame, scrie Romeo Dunca pe pagina sa de Facebook, precizând că cel mai probabil la jumătatea lunii iunie „vom putea începe lucrul în formula nouă, atât la Direcția de Drumuri Județene, cât și în corpul administrativ al Consiliului Județean”. În fapt, magistrații Curții de Apel Timișoara au casat, vineri, 7 mai, o sentință pronunțată de Tribunalul Caraș-Severin și au trimis cauza înapoi spre rejudecare.

 

„Rămân pierdute timpul, nervii și câteva milioane de lei ca salarii, nejustificate după părerea mea, care totuși au fost plătite unor oameni care mai mult au încurcat decât au muncit. Dacă luăm un număr de 60 de persoane vizate de această schimbare și punem o medie de 7000 ron/lună salariu brut x 7 luni = 3.000.000 ron care pot spune că au fost risipiți de coaliția din opoziție care a fost în parte artizanul acestor proteste. Să nu uităm că tabelele cu contestatari au fost completate și plimbate prin instituție inclusiv de consilierul PRO Nedelcea. Cu această sumă am fi rezolvat reparația drumului către Vrăniuț, de exemplu”, a scris ieri Romeo Dunca pe pagina sa de Facebook.

 

Adresând ironic mulțumiri consilierilor județeni care au sprijinit demersul juridic al angajaților din CJ și al celor de la Direcția de Drumuri Județene (DDJ) care urmau să-și piardă locurile de muncă, liberalul din fruntea CJ subliniază că suma cheltuită din cauza tergiversării punerii în aplicare a noii organigrame se apropie de întreg bugetul de care dispune CJ în acest an pentru întreținerea drumurile județene.

 

„Mulțumim opoziției PSD – PRO – PMP pentru acest sprijin în a risipi banii bugetului județean cu care puteam asfalta un drum. De reținut că suma respectivă reprezintă aproape tot atât cât avem la dispozitie pentru întreținere și reparații de drumuri județene în acest an. Depășind încă un obstacol la care în parte au contribuit și cei din opoziție, continuăm să mergem înainte pe drumul schimbării promise celor care ne-au ales. Aceste sentințe repetate și favorabile ne arată că totuși nu batem câmpii așa cum susțin cei care nu ne doresc”, transmite președintele CJ Romeo Dunca.

 

Soluția din 7 mai 2021 a completului din cadrul Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal a Curții de Apel Timișoara a avut ca obiect solicitarea unui angajat al DDJ Caraș-Severin privind suspendarea executării Hotărârii CJ Caraș-Severin nr. 205/27.11.2020, referitoare la noua organigramă, precum și a Dispoziției nr. 18/19.01.2021 a DDJ privind desfacerea contractului de muncă a persoanei în cauză.

 

La 11 februarie 2021, Tribunalul Caraș-Severin a „admis în parte cererea reclamantei Roșeți Floarea în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, pentru suspendare act administrativ. Respinge ca fără obiect cererea de suspendare a Hotărârii Consiliului Judetean Caraș-Severin nr. 205/27.11.2020. Dispune suspendarea Dispoziției nr. 18/19.01.2021 a Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, până la pronunţarea instanţei de fond învestite cu acţiunea în contencios administrativ având ca obiect anularea acestui act”. În 9 martie a fost înregistrat recursul la Curtea de Apel Timișoara, al cărui complet a dat vineri, 7 mai 2021, următoarea soluție definitivă: „Respinge excepţia nulităţii recursului invocată de recurenta-reclamantă, ca neîntemeiată. Admite recursurile declarate de recurenta-reclamantă Roșeți Floarea şi recurenta-pârâtă Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin împotriva sentinţei civile nr. 107/11 februarie 2021, pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin în dosarul nr. 217/115/2021, în contradictoriu cu intimatul – pârât Consiliul Judeţean Caraş-Severin, având ca obiect –suspendare executare act administrativ. Casează în tot sentinţa recurată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Definitivă.”

 

UPDATE, 11 mai, ora 14.20

 

Consiliul Județean Caraș-Severin a transmis astăzi un comunicat de presă în care anunță că procedura de reorganizare a aparatului de specialitate al Consiliul Județean Caraș-Severin se va relua în urma sentinței definitive a Curții de Apel Timișoara pronunțată vineri, 7 mai 2021, prin care a fost casată hotărârea instanței de fond.

 

„Vestea privind deblocarea noii organigrame a Consiliului Județean Caraș-Severin nu poate decât să mă bucure pentru că, în sfârşit, de la jumătatea lunii iunie, lucrurile vor putea să funcţioneze şi mai bine cu o nouă structură. Este extrem de important ca echipa care coordonează proiectele judeţului să fie cât mai omogenă, astfel devenind mult mai eficientă”, a declarat administratorul public al județului, Tinu Vidaicu, potrivit Biroului de presă al CJ Caraș-Severin.

 

În 27.11.2020 a fost aprobată Hotărârea CJ Caraș-Severin nr. 204 privind reorganizarea aparatului de specialitate al Consiliul Județean, aprobarea organigramei, a statelor de funcții și a regulamentului de organizare și funcționare, amintesc în comunicatul remis presei reprezentanții CJ, care mai precizează următoarele: „Prin Sentinţa Civilă a Tribunalului Caraș-Severin nr. 22/22.01.2021 s-a dispus suspendarea HCJ nr. 204 până la pronunţarea instanţei de fond cu privire la anularea actului administrativ. Consiliul Județean Caraș-Severin formulează recurs, iar prin Decizia Curţii de Apel Timişoara nr. 350/2021 s-a admis recursul şi s-a casat sentinţa Tribunalului Caraş-Severin, respingând în întregime cererea angajaților instituției județene care au cerut suspendarea hotărârii.”

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available