La Reșița vor fi amenajate locuințe pentru situații de urgență [FOTO]

Primarul Ioan Popa a bătut palma cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, pentru preluarea de către municipalitatea reșițeană a fostului cămin pentru persoane vârstnice din Secu, pe care intenționează să îl transforme în imobil cu destinația de locuințe de necesitate.

Primăria Reșița a transmis Consiliul Județean Caraș-Severin o solicitare scrisă pentru atribuirea imobilul de la Secu în care a funcționat, până acum câțiva ani, o anexă a Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reșița, aflat în subordinea CJ. În momentul de față, clădirea respectivă este neutilizată, intenția primarului Ioan Popa fiind aceea de a amenaja spații de cazare pentru situații de urgență.

„Având în vedere ce s-a întâmplat în pandemie, cu necesarul de locuri pentru carantină și de spații de cazare pentru medicii care au fost nevoiți să stea izolați, dar și pentru alte situații de urgență care ar putea apărea, ne-am gândit că este bine să ai un loc unde să poți să cazezi, pe perioadă determinată, un anumit număr de persoane. Am avut o discuție prealabilă cu președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, care a fost de acord să ne atribuie această clădire. Acum am făcut și solicitare în scris și sperăm să își dea acordul și consilierii județeni și să ne-o transfere. Vrem să o punem la punct, ei au făcut ceva investiții acolo, să o folosim exclusiv pentru oameni aflați în situații de criză: medici care trebuie să stea în izolare, cum a fost acum, din cauza COVID-19, sau reșițeni care au de suferit de pe urma unoi calamități: incendii, inundații, care pot apărea”, a explicat primarul Ioan Popa.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite