La Spitalul Județean de Urgență Reșița, 45% din locurile rezervate pentru COVID-19 sunt ocupate

În momentul de față, la Spitalul Județean de Urgență Reșița sunt internați doar 9 pacienți diagnosticați cu COVID-19. În afară de aceștia, însă, în secțiile rezervate COVID-19 mai sunt tratate peste 20 de persoane suspecte de a fi infectate cu coronavirus, în cazul cărora nu există, deocamdată, o confirmare pozitivă.

La Spitalul Județean de Urgență Reșița, desemnat de Ministerul Sănătății spital suport pentru COVID-19, au fost amenajate, potrivit datelor furnizate de DSP, 71 de locuri, dintre care 37 pentru pacienții confirmați pozitiv (5 la ATI) și 34 pentru cazurile suspecte de COVID-19 (6 la ATI).

În ceea ce privește gradul de ocupare a acestor locuri, situația nu e deloc una echilibrată. În timp ce doar 9 dintre paturile dedicate cazurilor confirmate sunt ocupate, niciunul pe ATI, la suspecți Terapia Intensivă este aproape plină, 5 din cele 6 locuri fiind ocupate. Alți 17 pacienți suspecți de infecție cu coronavirus sunt tratați pe secția amenajată în incinta Staționarului III.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, este considerat caz suspect „orice persoană cu infecție respiratorie acută (debut brusc cu cel puțin unul din următoarele simptome: tuse, febră, dificultate în respirație); orice persoană cu pneumonie, bronhopneumonie; orice persoană cu infecție respiratorie acută severă (SARI) (febră sau istoric de febră și tuse și dificultate în respirație) și care necesită spitalizare peste noapte”.

Referitor la pacienții cu alte afecțiuni care au avut nevoie de spitalizare în această perioadă, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, a precizat că „nu au existat sesizări din partea bolnavilor că le-ar fi fost refuzată internarea. Pacienții spitalizați sunt duși pe traseele și circuitele normale evitând partea dedicată COVID-19, iar indicația este ca orice bolnav să fie tratat ca un posibil caz suspect”.

Deocamdată, Ministerul Sănătății nu va renunța la această organizare a spitalelor, chiar dacă numărul cazurilor zilnice confirmate este în scădere la nivel național. „Rămânem într-o pandemie, rămânem cu spitalele de fază 1, fază 2 şi suport COVID pregătite. Există un moment al relaxării care trebuie bine gestionat. Vom evalua această relaxare la 14 zile. Evaluarea ne va da şi măsura continuării cu alte relaxări sau intervenţia de a lua alte măsuri în cazul în care apar cazuri noi de infectare, cazuri noi la ATI sau decese”, a declarat Nelu Tătaru la adoptarea măsurilor valabile în starea de alertă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available