Medic reșițean infectat cu coronavirus în Anglia. Mărturii cutremurătoare despre COVID-19, dar și despre bolile sistemului medical britanic

La 46 de ani și fără boli cronice, medicul Robert Messer a trecut printr-o experiență traumatizantă după ce a fost infectat cu coronavirus. Lupta cu virusul a durat 44 de zile și acesta i-a lăsat sechele în organism. A fost salvat de medicii reșițeni Adrian Măgureanu și Sorin Fișteag.

Povestea medicului Robert Messer a fost făcută cunoscută de către colega sa, Raluca Soran, președintele Colegiului Medicilor Dentiști Caraș-Severin, printr-o postare publică pe pagina de socializare: „Astăzi (ieri, n.red.), mi-a scris colegul nostru, dr. Robert Messer, reșițean, membru în Colegiul Caraș, care momentan lucrează în Anglia. Are 46 ani și nu are afecțiuni patologice cronice”.

„32 de zile de febră și am rămas cu sechele”

Iată ce relatează medicul trecut prin infernul COVID-19 despre ravagiile pe care coronavirusul le poate produce unui organism tânăr și neafectat de alte boli: „Am fost internat și m-a facut praf. 32 de zile de febră și am rămas cu sechele: spasme musculare, încă, în mâna și piciorul drept, mușchiul miocardic praf, splina praf, ficatul medium distrus, tensiune de 199/133, dar acum își revine cât de cât și sunt încă pe 5 mg amelodipine pe zi. Am slăbit 17 kg în primele 32 de zile, 40 la sută din masa musculară s-a dus. După o lună, nici nu mai știam să merg, credeți-mă! Sper, în vreo 3 luni să mă recuperez cât de cât. Acum lucrez doar triaj de pacienți, că obosesc repede. Aștept să se deschida bazinele de înot, să mă pot duce. Sper să îmi revină simțurile cum trebuie în mâna dreaptă. Boala a ținut în total 44 de zile, până am putut merge în două picioare”.

Sistemul medical din Anglia, la pământ

Șocante sunt și mărturiile despre sistemul de sănătate din Regatul Unit: „Am fost în spital de 3 ori și tot de 3 ori mi-au dat drumul după câteva zile. Mă întrebau cum vreau să mor, acasă cu oxigen sau acolo intubat. Lucrurile s-au schimbat când am început să iau claritromicină și am înlocuit paracetamolul cu aspirina. De 3 ori m-a dus salvarea semiconștient, așa că am avut partea mea de iad, dar am avut noroc. Cel mai groaznic a fost în ziua 23, când eram pe targă și cu ajutorul medicului de la salvare am format pe skype și i-am dat lui David toate pin-urile de pe card și i-am spus că nu mai vin acasă… Asta nu se uită!”.

A fost salvat de 2 medici reșițeni!

„Mi-au dat drumul acasă de fiecare dată dupa 2-3 zile pentru că nu mai aveau paturi pentru cazurile care trebuiau intubate imediat. (…) Sistemul medical englezesc este dezastru. (…)  Eu am fost permanent sub îndrumarea unui medic din Reșița și a unuia din Dusseldorf, ceea ce m-a salvat”, precizează Robert Messer în comentarii la postarea de pe pagina medicului Raluca Soran.

Aceasta a explicat că este vorba despre medicii Adrian Măgureanu, șeful secției ATI de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, și Sorin Fișteag, reșițean și el, în prezent pneumolog în Germania. Sorin Fișteag este celebrul „Soso”, cel care pe vremea când era student la Medicină a câștigat concursul Big Brother de la Prima TV, din 2003.

„Să știți că virusul există, ucide, se adaptează, indiferent de manipularile mediatice de acasă!”, avertizează medicul Robert Messer.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite