Legenda Karl Lagerfeld

 

Karl Lagerfeld, o adevărată legendă, a fost extrem de îndrăgit de persoanele din industria modei, dar și de public. A fost unic, a avut o minte sclipitoare, un om dedicat total artei, care trăia prin artă și pentru artă, avea o nevoie intrinsecă de a își manifesta creativitatea în diverse moduri, nu numai prin creațiile sale de modă, dar și prin fotografie, pictură și desen.

 

Lagerfeld, german la origine, fiul unui om de afaceri înstărit din Hamburg, și-a început cariera de creator de modă după emigrarea împreună cu familia sa în Franța. A debutat în 1955, după câștigarea premiului întâi la concursul internațional Woolmark Prize, cu schița unui palton care i-a propulsat practic cariera. Datorită câștigului a ajuns asistentul lui Pierre Balmain, mai apoi a lucrat pentru Jean Patou, Tiziano (o casă de modă din Roma) și pentru Chloé în 1964. La început, Lagerfeld crea doar câteva piese vestimentare pe sezon, ajungând ulterior să realizeze designul pentru colecții întregi pe care le puteti accesa de pe acest link https://www.fashiondays.ro/g/karl-lagerfeld. În 1965 a avut o scurtă colaborare cu Curiel, de unde avea să înceapă și colaborarea sa cu Fendi.

 

Karl Lagerfeld mai este cunoscut și pentru că a readus la viață Casa de Modă Chanel, acceptând în 1982 – ca pe o provocare – cererea lui Alain Wertheimer de a crea pentru Casa Chanel. Karl a redefinit ceea ce însemna Chanel până în acel moment, și-a pus amprenta modernă asupra direcției în care se îndrepta designul brandului și a contribuit la succesul desăvârșit al casei de modă, deși chiar marele creator susținea despre Coco Chanel că ar fi detestat de-a dreptul unele creații de-ale lui.

 

„În spatele ochelarilor de soare”, conform site-ului karl.com, Karl Lagerfeld era uman, era o persoană incredibilă, generoasă și bună, cu o perspectivă extraordinară, care, spre surprinderea unora, avea și un simț dezvoltat al umorului. Designul a fost piatra de temelie a vieții lui Karl, el avea o sursă nemărginită de inspirație, creația lui fiind influențată chiar de persoane, locuri, artă și de cultura pop. „I design like I breath, you don’t ask to breath; it just happens” – Karl Lagerfeld, el susținea că pentru el creația este un automatism, asociind procesul creației cu acțiunea de a respira.

 

Era un om extravagant, dar asumat, susținea de asemenea că „Am știut întotdeauna că îmi este menit să trăiesc astfel, că voi fi această legendă”.

 

Nu putem discuta despre Karl Lagerfeld fără să menționăm pisica acestuia, Choupette. Singura pisică care a reușit să îi cucerească inima. Karl povestea că „a fost dragoste la prima vedere”, inițial Karl a fost rugat să aibă grijă de pisică timp de o săptămână, însă la finalul acelei săptămâni nu a mai putut să se despartă de ea. Choupette a fost la fel de iubită de public precum era și stăpânul ei.

 

Marele creator de modă s-a stins din viață în anul 2019. Vestea cutremurătoare a trecerii în neființă a acestuia fiind confirmată de Casa Chanel. După primirea acestei vești, întreaga industrie, precum și apropiații și admiratorii regretatului designer i-au adus omagii în mediul on-line. Penelope Cruz, Gwyneth Paltrow, Gigi și Bella Hadid, Naomi Campbell, Anna Wintour sunt doar câteva dintre personalitățile care și-au exprimat compasiunea pe platformele de social media.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available