Lemn de foc pentru populație. În Caraș-Severin, Romsilva va pune la dispoziția cetățenilor, în această toamnă, circa 40.000 metri cubi

 

Direcția Silvică Caraș-Severin deține 18 depozite de materiale lemnoase, permanente și temporare, din care se pune la dispoziția populației județului lemn pentru încălzirea locuințelor.

 

În acest moment, în depozitele ocoalelor silvice din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin se regăsește un stoc de peste 6.000 metri cubi de lemn de foc din pădurile proprietate publică a statului, disponibil pentru livrare către populație în următoarele condițiile: din depozite – 4.300 metri cubi; la drum auto – 1.400 metri cubi; fasonat la cioată – 550 metri cubi. Până la sfârșitul anului, în perioada septembrie – decembrie, Direcția Silvică estimează că va pune la dispoziția populației din Caraș-Severin un volum de circa 40.000 metri cubi, pe lângă volumul de 30.000 metri cubi deja vândut în primele opt luni din acest an.

 

Persoanele interesate să achiziționeze lemn de foc pot depune cerere direct la ocoalele silvice de stat sau la sediile primăriilor la care acestea sunt arondate. Potrivit datelor de pe site-ul Direcției Silvice Caraș-Severin, prețul de vânzare al unui metru cub de lemn de foc variază în funcție de specia lemnului și de modalitatea de livrare, de la 60 de lei, rășinoase și foioase moi, fasonat la cioată, până la 320 de lei, foioase tari, cu livrare din depozit.

 

Direcția Silvică Caraș-Severin deține 18 depozite permanente și temporare, din care se pune la dispoziție populației lemn pentru încălzirea locuințelor. Unul dintre aceste depozite, cu caracter temporar, a fost deschis recent la Ocolul Silvic Băile Herculane, pentru locuitorii orașului și cei din satele învecinate.

 

 

„Depozitul este situat la intrarea în localitatea Băile Herculane, se întinde pe o suprafață de 5.800 de metri pătrați și este gestionat de Ocolul Silvic Mehadia aflat în imediata vecinătate. Măsura a fost adoptată deoarece amenajamentul silvic al Ocolului Silvic Băile Herculane se află în procedura adecvată de mediu, colegii de la ocol neputând să pună pe piață lemn pentru foc pentru populația din zonă”, explică reprezentanții Direcției Silvice Caraș-Severin. Aprovizionarea cu lemn de foc a acestui depozit temporar se face de la ocoalele silvice din județ, stocul actual fiind de 325 metri cubi. „Livrarea lemnului se face cronologic, în baza cererilor depuse de cetățeni și înregistrate la Ocolul Silvic Mehadia. Până în prezent s-au înregistrat 196 de cereri pentru un volum de 1.088 metri cubi, iar colegii noștri fac eforturi ca necesarul să fie acoperit în cel mai scurt timp. Menționăm faptul că la circa șase kilometri de acest depozit, pe raza localității Mehadia, Ocolul Silvic Mehadia deține un depozit permanent de materiale lemnoase unde se pune la dispoziția populației lemn de foc și lemn pentru construcții rurale rezultat în urma sortării industriale”, precizează reprezentanții Direcției Silvice.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available