Localnicii din cătunele izolate ale comunei Cornereva vor fi vaccinați acasă

O echipă mobilă de vaccinare, formată din medici de la Reșița și Timișoara, va ajunge, mâine, la oamenii din cătunele izolate ale comunei Cornereva. Aceștia vor fi imunizați împotriva COVID-19 cu ser produs de compania Pfizer BioNTech.

78 de persoane din cătunele izolate aflate pe raza comunei Cornereva s-au înscris pe listele întocmite de autoritățile locale și vor primi, sâmbătă, 20 martie, prima doză de vaccin anti-COVID-19. „Vaccinarea va fi efectuată de o echipă mobilă din partea Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, coordonată de directorul executiv al instituției, Dănilă Miloș, și de medicul Aritina Mărgineanu. Lor li se va alătura o altă echipă mobilă de voluntari, coordonată de conf. univ. dr. Marius Păpurică de la Timișoara, echipă compusă din 16 persoane. Vaccinul folosit pentru persoanele de la Cornereva este de la Pfizer”, transmite purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Toate persoanele care vor fi imunizate mâine la Cornereva vor fi înscrise în Registrul Electronic Național de Vaccinare și vor primi pe loc adeverințe de vaccinare. Peste două săptămâni, echipa mobilă se va deplasa, din nou, la Cornereva, pentru administrarea dozei de rapel.

Sursă foto: muntii-nostri.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available