Lotul „Arme și muniții” vrea arest la domiciliu. Judecătorii – nu și nu!

Procurorii DIICOT au cerut judecătorului de drepturi și libertăți prelungirea cu alte 30 de zile a stării de arest preventiv a celor cinci suspecți din dosarul avizelor de portarmă, cerere aprobată de Tribunalul Caraș-Severin.

Toți cei cinci au contestat sentința la Curtea de Apel Timișoara, ba chiar au cerut, în susbsidiar, judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel să le dea o măsură mai ușoară, cum ar fi arestul la domiciliu. Cu toate acestea, contestația celor cinci a fost respinsă, rămânând definitivă sentința Tribunalului Caraș-Severin care prelungea arestul preventiv cu alte 30 de zile.

Începând cu anul 2017, la nivelul județului s-a constituit un grup infracțional organizat format din șeful unui serviciu din cadrul unei instituții aparținând M.A.I., un ofițer și trei agenți de poliție din același serviciu, precum și administratorul și angajatul unei societăți comerciale autorizate în domeniul armelor și munițiilor. La grupul inițial constituit, au aderat, ulterior, și alte persoane, fără calitate specială, scopul fiind obținerea unor beneficii de la persoane care intenționau să obțină autorizația de procurare a unei arme sau de la persoane care dețineau deja arme și care săvârșeau diverse infracțiuni sau contravenții la regimul armelor și munițiilor.

Cinci dintre membrii acestei grupări au fost reținuți de procurorii DIICOT, apoi arestați preventiv: cms. Radu Ștefan, Florin Negru, Ioan Pop, Nicolae Cernea și Nicolae Miulescu.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available