Lucrările la Centrul multifuncțional din Lunca Pomostului încep anul acesta. Ruinele Bazinului „7 Noiembrie” vor fi demolate

În primăvara acestui an vor începe, la Reșița, lucrările de reamenajare și reconfigurare a zonei în care în momentul de față se află ruinele fostului Bazin de Înot „7 Noiembrie” din Lunca Pomostului. Construcțiile rămase (încă) în picioare vor fi demolate și în locul lor va fi construit un Centru multifuncțional pentru activități educative și recreative.

Complexul de natație din Lunca Pomostului sau Bazinul „7 Noiembrie”, cum este cunoscut de reșițeni, a fost închis la începutul anilor 2000, după mai bine de cinci decenii de activitate sportivă. Cu timpul s-a ruinat, încet, dar sigur, și a ajuns să se prăbușească parțial, făcând practic imposibilă orice tentativă de reabilitare. Din această cauză, autoritățile locale au luat decizia să îl demoleze și în locul lui să construiască un centru multifuncțional. Acesta va fi compus din două corpuri de clădire cu două etaje, pe o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați. Centrul va avea spații de tip centru de zi, pentru activități educative și cultural-recreative, inclusiv facilități sportive, însă nu și bazine de înot, întrucât la Reșița există, la ora actuală, un bazin olimpic funcțional, cel din Govândari. În jurul Centrului multifuncțional se vor amenaja spații verzi de agrement și pentru relaxare.

Centrul multifuncțional va fi realizat în cadrul unui proiect european în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, care a fost aprobat la finanțare în urmă cu un an și care presupune o reconfigurare de anvergură a întregii zone de pe malul drept al Bârzavei. „Finanțarea pentru Centrul multifuncțional a fost aprobată la Agenția de Dezvoltare Regională de la Timișoara, dar în această sumă nu este inclus doar Centrul multifuncţional. Proiectul cuprinde şi modernizarea străzii care vine de la blocurile de garsoniere din Mociur până la bariera de pe strada Fântânilor (strada G.A. Petculescu, n.r.)”, a explicat edilul Ioan Popa în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o cu doar câteva zile înainte de a intra în izolare din cauza coronavirusului. Pe lângă reabilitarea carosabilului pe o suprafață de peste 7.000 de metri pătrați, vor fi modernizate trotuarele, vor fi amenajate alei, 30 de locuri de parcare și o piațetă pietonală.

„La ora aceasta se lucrează la caietul de sarcini pentru încredinţarea lucrării fizice şi sunt convins că cel târziu în aprilie-mai vor demara lucrările în cadrul acestui proiect. Centrul multifuncţional, dacă nu mă înşel, are termen de execuţie 24 de luni”, a precizat primarul Ioan Popa.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite