Unde se duc brazii de Crăciun când se duc? Reșițenii care îi abandonează pe domeniul public riscă amenzi de până la 2.500 de lei

Pentru ca orașul să nu fie „împodobit” cu brazi uscați, municipalitatea a instituit un regulament potrivit căruia pomii de Crăciun pot fi depozitați la platformele de deșeuri, dar lângă containere. Termenul limită pentru această operațiune este 20 ianuarie.

În Reșița nu există centre speciale pentru colectarea brazilor de Crăciun, dar acest lucru nu înseamnă că aceștia pot fi aruncați la voia întâmplării. Este interzisă atât abandonarea lor pe domeniul public, pe trotuare, în spatele blocurilor sau pe spațiile verzi, cât și aruncarea lor direct în containerele de gunoi.

„În conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 60 din 2020 privind aprobarea măsurilor necesare pentru buna gospodărire a municipiului Reșița și a Regulamentului de colectare a deșeurilor în municipiul Reșița, brazii de Crăciun se vor depozita lângă punctele de precolectare, platformele de gunoi, și vor fi ridicați de operatorul de salubritate. Pentru scoaterea brazilor de Crăciun la platformele de deșeuri se acordă un termen-limită, 20 ianuarie”, informează șeful Serviciului Gospodărire din cadrul Primăriei Reșița, Cornelia Burileanu. Aceasta a mai precizat că nerespectarea regulamentului se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available