Luminița Dolângă, candidat USR PLUS pentru Senat: „Susțin motivarea dascălilor prin salarii decente și programe de formare profesională gratuite”

ADVERTORIAL. Sunt Luminița Dolângă, am 51 de ani, sunt căsătorită, mamă a trei minunați copii, trei fete pentru care mă aflu aici. Sunt licențiată în inginerie și informatică. Banatul mi-a fost casă în ultimii 33 de ani, i-am cunoscut unicitatea, bogăția naturală și spirituală, meleaguri care par rupte din rai, dar ocolite de voința autorităților.

Experiența mea politică a început odată cu USR, în 2016. Nici eu, nici familia mea nu am activat politic anterior, nu am avut afaceri cu statul sau probleme cu legea. Am fost, pe rând, angajat, antreprenor, iar de 13 ani sunt dascăl. Iubesc școala și elevii, dar și natura. De-a lungul timpului am activat civic pe probleme de mediu și urbanism, am luptat împotriva distrugerii de zone verzi. Un punct important în agenda mea de parlamentar va fi conservarea și refacerea fondului forestier, creșterea suprafețelor de spațiu verde din orașe, în special acolo unde gradul de poluare este mare.

Activitatea mea profesională, de profesor de informatică, m-a determinat să mă implic deja în elaborarea de politici publice: am făcut parte din grupul de lucru ce a conceput proiectul de educație din cadrul programului de guvernare USR PLUS Revoluția Bunei Guvernări.

CITEȘTE ȘI: „Oameni altfel” propuși de USR PLUS Caraș-Severin pentru Parlamentul României

Pentru mine este o mare provocare să mă aflu pe listele de candidați ai Alianței USR PLUS pentru Senat, aici, în județul Caraș-Severin, dar și o oportunitate asumată de a schimba percepția despre politicieni, de a pune la baza serviciului public principiile onestității și ale meritocrației. În această linie, îmi propun ca, din postura de parlamentar, să promovez transparența totală, dialogul cu comunitatea, colaborarea deschisă cu toate părțile implicate pentru a asigura o suprapunere a nevoilor cetățeanului cu inițiativa parlamentară.

Vreau să mă implic în procesul de îmbunătățire a legislației române, astfel încât să avem legi eficiente, clare, fără ambiguități și fără posibilitatea de a fi interpretate greșit sau cu rea credință. Prin legislație, să optimizăm și sistemul instituțional al administrației. Pentru aceasta voi propune și promova inițiative legislative proprii, ale echipei mele, ale membrilor Alianței USR PLUS, precum și ale altor entități, cetățeni sau grupuri de cetățeni care vin înspre noi cu inițiative în spiritul și conform interesului general al cetateanului.

CITEȘTE ȘI: Desființarea inspectoratelor școlare județene! „Acesta este unul dintre punctele forte din programul pentru educație al USR PLUS”

Susțin motivarea dascălilor prin salarii decente și programe de formare profesională gratuite, găsirea de soluții pentru zonele rurale sau defavorizate, pentru a obține un progres real în educație. În acest sens, am demarat un proiect de digitalizare pentru ciclurile primare, gimnaziale și liceale care va asigura o practică unitară pentru profesor/elev. Concret, toate unitățile școlare vor fi dotate identic cu device-uri pentru elevi, cu aplicații preinstalate care să asigure coerența în actul educațional și acces egal la educație. De asemenea, consider că este vitală simplificarea curriculei și transferarea unei mari părți de conținut către aplicații practice, punerea accentului pe dobândire de competențe, de abilități și nu pe însușire de cunoștințe. În era modernă, a informației digitale, învățământul trebuie să se axeze pe inter- și transdisciplinaritate, astfel încât copiii să înțeleagă relevanța în lumea reală a informațiilor pe care le acumulează.

Cred că în România sunt încă multe de făcut în privința egalității de şanse și de tratament, care trebuie să se bazeze pe participarea deplină și efectivă a fiecărei persoane la viaţa economică şi socială, fără deosebire pe criterii de sex, origine rasială sau etnică, religie sau convingeri, dizabilităţi sau vârstă. Am identificat probleme reale în privința copiilor cu Down și nu numai, lipsa unui program de susținere a acestora prin terapii la vârste fragede, atunci când efectul acestor terapii este semnificativ și absența unor instituții specializate în care copiii care au nevoie de atenție specială să poată beneficia de sprijin individualizat de specialitate care să le ofere șanse reale de integrare în societate.

Lumea a fost construită de oameni care nu au stat deoparte. Eu voi fi unul dintre ei.

Începem #RomâniaBuneiGuvernări

Luminița Dolângă,

candidat USR PLUS Caraș-Severin

pentru Senatul României

(P)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite