Mălăiescu vrea s-o scoată pe Luminița din beznă. Președinta PSD Caraș-Severin, aeriană?!

Premieră, azi, 29 august 2019, în Comitetul Executiv al Organizației PSD Caraș-Severin: ședință sub semnul menopauzei premature, cu năbădăi luminițiene (sau lumilițiene?).
Pretextul ședinței l-a constituit recenta demisie a primarului Oraviței, Dumitru Ursu, din funcția de președinte executiv al PSD Caraș-Severin. În realitate, ședința de azi a Comitetului Executiv al Organizației județene a PSD era prilejul perfect pentru plata unor polițe de către președinta filialei, deputatul Luminița Jivan.

În colimatorul acesteia intraseră două cadre didactice, consilieri județeni. Ceea ce nu miră pe nimeni, atâta timp cât, în ziua de azi, cu cât ești mai școlit, cu atât devii mai incompatibil cu zurgălăii șefei de partid Viorica Dăncilă. Gabriel Dinu tocmai de asta a fost executat. Director al Departamentului de Învățământ la Distanță al Universității „Eftimie Murgu” Reșița și consilier județean PSD, Gabriel Dinu a fost pus la zid pentru că a reacționat pe Facebook împotriva premierului Viorica Dăncilă, în momentul schimbării ministrului Educației Ecaterina Andronescu. Sub acest pretext invocat de Jivan, lui Dinu i s-a retras azi sprijinul politic, sancțiune pe care a primit-o și profesoara Lenuța Ciurel, directoarea Colegiului Economic Banatul Montan Reșița. În ultimul caz, pretextul este rupt mai degrabă din lumi demult apuse: Lenuța Ciurel a fost găsită vinovată de postările de pe Facebook ale… soțului acesteia! Deci, da, femeii i s-a retras sprijinul politic din cauza opiniilor exprimate public de bărbatu-său!

Tot astăzi, Luminița Jivan i-a cerut demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin lui Flavius Nedelcea, cică „pentru optimizarea echipei de la CJ”.

Dar să nu credeți că șefa PSD a venit și cu o propunere pe măsura invocatei optimizări. Nici vorbă de așa ceva! Luminița Jivan îl vrea vicepreședinte la CJ pe un anume Petru Pârvulescu, venit din domeniul silvic. Nu, acesta nu se află imediat sub linia candidaților PSD intrați în Consiliul Județean după alegerile din 2016. Omul ar avea, cică, o altă calitate: i-ar fi promis Luminiței Jivan că nu va răspunde la impulsurile venite dinspre fostul lider județean al PSD, Ion Mocioalcă. Și că va dansa doar pe piesele (im)puse de șefă.
În locul demisionarului Dumitru Ursu, președinte executiv al PSD Caraș-Severin a fost instalat azi Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu. Într-o declarație redată de radioresita.ro, publicația online care are față de Luminița Jivan o foarte mare deschidere, Mălăiescu nu ocolește adevărul. „Mi-am propus să accept această funcție pentru a putea face o punte de legătură între organizație și doamna președintă Luminița Jivan”.

Altfel spus, Luminița Jivan este ruptă de realitățile din județ, o zice aproape explicit noul președinte executiv Luca Mălăiescu, cel care va încerca să o aducă pe Jivan cu picioarele pe pământ.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite