Masca de protecție trebuie purtată și după vaccinare!

Medicul Adrian Streinu-Cercel a afirmat, astăzi, 17 ianuarie, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din capitală, după ce a fost vaccinat cu a doua doză împotriva COVID-19, că la şapte zile după rapel nu mai există riscul să se mai dezvolte infecţii severe cu noul coronavirus. Dar a subliniat că masca de protecție trebuie purtată în continuare și de către persoanele vaccinate!

„Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus. Dar, atenţie!, masca va rămâne obligatorie în continuare, până în 2022, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor. Dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, citat de digi24.ro.

Potrivit acestuia, vaccinul administrat ne protejează de toate tulpinile care sunt în circulaţie în prezent. „Ce va fi peste un an nu ştiu, de aceea trebuie să ne grăbim ca în cursul acestui an să vaccinăm tot ce se poate vaccina, şi într-un pas alert, în aşa fel încât să imunizăm cât mai multă populaţie şi încercăm să scoatem virusul din circulaţie”, a precizat Streinu-Cercel.

Sursă foto: digi24.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite