Etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19. Doar trei centre funcționale în Caraș-Severin?!

În Caraș-Severin, etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 va începe săptămâna viitoare în trei dintre centrele care au funcționat și în prima etapă. Deocamdată, centrele amenajate de administrațiile locale vor rămâne închise.

Cărășenii care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 – și care au reușit să se înscrie pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ sau prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25 – o vor putea face doar la Caransebeș, Oravița sau Moldova Nouă. Aceasta deoarece, cel puțin pentru început, centrele de vaccinare anti-COVID-19 care funcționează deja la spitalele din aceste localități vor fi singurele în care se va desfășura etapa a doua de imunizare!

Potrivit prefectului Cristian Gâfu, centrele pregătite de primării la Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă, Oțelu Roșu, Bocșa, Băile Herculane, Bozovici, Slatina Timiș și Ezeriș vor fi deschise abia după ce va fi clarificat modul în care cadrele medicale care le deservesc vor fi plătite. „În Caraș-Severin, etapa a doua a campaniei de vaccinare va începe în cele trei centre care rămân în spitale, este vorba despre cele din Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, Spitalul Orășenesc Oravița și Spitalul Orășenesc Moldova Nouă. Celelalte centre pot funcționa din punct de vedere administrativ, dar urmează să fie deschise după ce va apărea actul normativ care va stabili modul de plată a personalului care le deservește”, a declarat Cristian Gâfu.

CITEȘTE ȘI: Vaccin antiguvernamental: Municipalitățile cer Ministerului Sănătății asumare de responsabilități! Nu doar transfer de atribuții, fără asigurarea finanțării!

Până la această dată, în Caraș-Severin au fost vaccinate împotriva COVID-19, în prima etapă a campaniei, 1.530 de persoane. „De la debutul campaniei de vaccinare și pânâ în prezent în Caraș-Severin s-au primit 1.692 de doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 și s-au administrat 1.530 de doze, după cum urmează: 677 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 504 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 224 la Spitalul Orășenesc Oravița, 70 la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu și 55 la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă”, informează Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite