Suntem prezenți și pe

Actualitate

Etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19. Doar trei centre funcționale în Caraș-Severin?!

Publicat cu

în

În Caraș-Severin, etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 va începe săptămâna viitoare în trei dintre centrele care au funcționat și în prima etapă. Deocamdată, centrele amenajate de administrațiile locale vor rămâne închise.

Cărășenii care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 – și care au reușit să se înscrie pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ sau prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25 – o vor putea face doar la Caransebeș, Oravița sau Moldova Nouă. Aceasta deoarece, cel puțin pentru început, centrele de vaccinare anti-COVID-19 care funcționează deja la spitalele din aceste localități vor fi singurele în care se va desfășura etapa a doua de imunizare!

Potrivit prefectului Cristian Gâfu, centrele pregătite de primării la Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă, Oțelu Roșu, Bocșa, Băile Herculane, Bozovici, Slatina Timiș și Ezeriș vor fi deschise abia după ce va fi clarificat modul în care cadrele medicale care le deservesc vor fi plătite. „În Caraș-Severin, etapa a doua a campaniei de vaccinare va începe în cele trei centre care rămân în spitale, este vorba despre cele din Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, Spitalul Orășenesc Oravița și Spitalul Orășenesc Moldova Nouă. Celelalte centre pot funcționa din punct de vedere administrativ, dar urmează să fie deschise după ce va apărea actul normativ care va stabili modul de plată a personalului care le deservește”, a declarat Cristian Gâfu.

CITEȘTE ȘI: Vaccin antiguvernamental: Municipalitățile cer Ministerului Sănătății asumare de responsabilități! Nu doar transfer de atribuții, fără asigurarea finanțării!

Până la această dată, în Caraș-Severin au fost vaccinate împotriva COVID-19, în prima etapă a campaniei, 1.530 de persoane. „De la debutul campaniei de vaccinare și pânâ în prezent în Caraș-Severin s-au primit 1.692 de doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 și s-au administrat 1.530 de doze, după cum urmează: 677 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 504 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 224 la Spitalul Orășenesc Oravița, 70 la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu și 55 la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă”, informează Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin.

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație4 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social10 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație17 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite