Masterclass la Oravița pentru tinerii pianiști. Cursurile sunt susținute de profesori din Timișoara

 

Pianiștii Manuela Iana Mihăilescu, prof. univ. dr. habil. la Facultatea de Muzică şi Teatru a Universităţii de Vest din Timişoara, şi Dragoş Mihăilescu, solist concertist al Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, vor susține, în perioada 5-11 august, la Oraviţa, un Masterclass de pian şi duo pianistic.

 

Susținut, în anii trecuți, în cadrul Festivalului Internațional de muzică clasică „Zilele Muzicii la Oravița” – manifestare inițiată în urmă cu peste un deceniu –, „Masterclass-ul de pian şi duo pianistic” va fi, anul acesta, de sine stătător, întrucât Teatrul Vechi din Oravița este în plin proces de restaurare, fapt ce a făcut imposibilă găzduirea festivalului.

 

Cursurile de măiestrie interpretativă se vor desfășura la Şcoala de Muzică, Casa de Cultură „George Motoia Craiu” şi la Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița, în perioada 5-11 august, cu participarea unor elevi, studenți și doctoranzi din Timișoara, Târgu Mureș, Botoșani și Serbia, sub îndrumarea profesorilor Manuela Iana Mihăilescu și Dragoş Mihăilescu.

 

Pe 5 august, de la ora 19.00, în deschiderea „Masterclass-ul de pian şi duo pianistic”, va avea loc în Sala festivă a Liceului Teoretic „General Dragalina” un recital de pian la patru mâini susținut de Duo Mihăilescu, cu lucrări de Mozart, Chopin, Fauré și Debussy. Iar pe 11 august, în ultima zi, cu începere tot de la ora 19.00, dar pe scena Casei de Cultură „George Motoia Craiu”, vor susține un recital cursanții de la masterclass.

 

„Masterclass-ul de pian şi duo pianistic” este organizat de Asociaţia Culturală ArteORA, cu cofinanțare din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Parteneri ai evenimentului sunt Primăria Oraviţa, Liceul Teoretic „General Dragalina”, Casa de Cultură „George Motoia Craiu”, Şcoala de Muzică și Complexul Cultural Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița.

 

 

Sursă foto: FB Manuela Iana Mihăilescu

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite