Măsuri adoptate în ședință extraordinară de CJSU Caraș-Severin

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Caraş-Severin s-a întrunit astăzi, în şedinţă extraordinară, ca urmare a intrării în vigoare a noilor acte normative care prevăd măsuri suplimentare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

 

CJSU a adoptat Hotărârea nr. 142/2021, prin care s-au instituit măsuri ce se aplică pentru toate localităţile din Caraş-Severin, indiferent de rata de incidenţă cumulată, începând de mâine, 27 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile. Toate acestea urmează a fi reevaluate la finalul acestei perioade, respectiv în data de 9 noiembrie 2021.

 

Una din principalele noutăți aduse de hotărârea adoptată astăzi de CJSU se referă la faptul că în toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Caraş-Severin se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun. Se exceptează de la această măsură următoarele categorii de persoane: a) copiii cu vârstă mai mică de 5 ani; b) persoanele care la locul de muncă sunt singure în birou; c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane; d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane; e) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

 

De asemenea, pe durata stării de alertă se instituie obligativitatea instituțiilor și autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor. Textul integral al Hotărârii CJSU nr. 142/26.10.2021 poate fi consultat pe site-ul Instituției Prefectului, aici: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

 

„În cadrul şedinţei, prefectul Cristian Gâfu a menţionat că noile măsuri sunt menite să diminueze efectele epidemiei COVID-19 în România şi, implicit, în judeţul Caraş-Severin, să determine reducerea numărului cazurilor de COVID-19, reducerea numărului deceselor, reducerea numărului persoanelor internate la ATI, dar şi scăderea solicitărilor către Serviciul de Ambulanţă. Prefectul a solicitat tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice să dispună măsuri în vederea respectării noilor reglementări, precizând că vor fi intensificate controalele efectuate de autorităţile competente, făcând din nou apel către populaţie să se vaccineze, ca unică soluţie de a stopa pandemia.”, informează Cancelaria Prefectului.

 

În acest context, medicul epidemiolog Mircea Borcău, șeful Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, a subliniat că evoluţia pandemiei la nivelul judeţului este nefavorabilă și că asistăm la o creştere accelerată a cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, dar şi a deceselor. În ultimele 24 de ore, a spus Mircea Borcău, la nivelul judeţului Caraş-Severin au fost înregistrate 10 decese.

 

Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 înregistrate în ultimele 14 zile în Caraș-Severin a ajuns astăzi la 5,72‰. Cele mai mari rate de infectare sunt în Forotic – 15,1 la mie, Ciuchici – 10,31, Ciclova Română – 9,34, Goruia – 9,28, Reșița – 9,1, Berzovia – 8,2, Băile Herculane – 7,55, Lăpușnicel și Caransebeș – 7,12, Vărădia – 7,04, Bocșa – 6,99.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite