UPDATE. Mazilirea politică a lui Chisăliță și Jivan, motiv de bucurie în Organizația PSD Caraș-Severin?

Bucurie mare, azi, 3 martie, în Organizația Județeană Caraș-Severin a PSD, după demisia senatorului Ionuț Chisăliță din funcția de secretar general și luarea în discuție de către liderii naționali și teritoriali ai partidului a tragerii pe linie moartă a anchetaților penal, printre care și președinta Luminița Jivan.

Acum, când principalii lideri județeni ai PSD sunt în plină anchetă DIICOT, suspectați ca făcând parte dintr-un grup infracțional organizat. Acum, la o zi după ce senatorul Narcis Ionuț Chisăliță și-a dat demisia din funcția de secretar general al Organizației județene. Acum, când președintele partidului Marcel Ciolacu tocmai a anunțat că azi se va lua o decizie politică privindu-le pe Luminița Jivan și Sorina Pintea (președintele PSD din Caraș-Severin și Maramureș, anchetate de procurori). Deci acum, când filiala cărășeană a PSD e pe cale să se autodetoneze la vârf, care credeți că e mesajul transmis de PSD Caraș-Severin pe propria pagină de Facebook?

„PSD Caraș-Severin se simte bucuros (bucuroasă) la Caraș-Severin”, a apărut în urmă cu câteva zeci de minute pe pagina de Facebook a Organizației Județene PSD. Aparent, starea asta de bucurie ar avea legătură cu o propunere de extindere a aplicării unui program de fertilizare in vitro în întreaga țară. Dar chiar crede cineva așa ceva? Că o întreagă filială județeană de partid asta aștepta, fertilizarea in vitro? Ca să ce? Ca să se împrăștie astfel în toată țara semințele unor Liviu Dragnea sau Codrin Ștefănescu?

Pentru cine nu știe, să amintim că președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că azi se va lua o decizie în privința conducerii PSD Caraș-Severin. „Voi avea o ședință informală cu toți președinții de organizații unde vom lua în discuție care este abordarea partidului în astfel de cazuri. Este o decizie care afectează întregul partid și va fi o decizie pe care o să o iau împreună cu președinții de Consilii Județene și o vom comunica”, a declarat Ciolacu aseară la Realitatea TV. Cu alte cuvinte, președintele CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, va fi întrebat ce decizie ar trebui luată cu privire la deputata Jivan Luminița.

Senatorul Ionuț Chisăliță s-a prins cum merg lucrurile, așa că încă de ieri și-a dat demisia din funcția de secretar general al Organizației Județene PSD. Nu însă și din aceea de președinte al Organizației Municipale Reșița!

Azi se va lua, așadar, decizia privind-o pe Jivan. Excludere din partid sau suspendare din funcție, cum a anticipat Ciolacu? Vă vom ține la curent.

UPDATE, ora 16.25

În urmă cu câteva minute, Luminița Jivan a anunțat că și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD Caraș-Severin.

„Având în vedere evenimentele recente, ieri am decis să fac un pas în spate și să demisionez din funcția de președinte al organizației județene PSD Caraș-Severin”, scrie pe contul său de Facebook Luminița Jivan, deși aceasta nu și-a dat demisia ieri, ci a ținut cu dinții de funcție până la finalul discuțiilor de azi ale președintelui Marcel Ciolacu cu președinții de consilii județene din țară. De altfel, Jivan ne asigură că rămâne membru PSD și va activa „în continuare în cadrul grupului parlamentar PSD”, dovadă că nu renunță și la adevăratul os foarte bun de ros: funcția de parlamentar, cu privilegiile-i cunoscute.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite